Krem me fruta pasioni

Një frut jo fort i përhapur në Shqipëri, fruti i pasionit meriton vëmendjen dhe vendin e tij në përgatitjen e ëmbëlsirave.

Gjynah të mos e shfrytëzosh një frut kaq të shijshëm dhe të veçantë, edhe pse pak të kripur në çmim.

Për më tepër, receta e sotme, kremi me fruta pasioni, ju lejon ta ktheni fare thjesht në ëmbëlsirë frutin e pasionit, pa u munduar aspak.

 

Përbërësit (për 4 veta)

10 fruta pasioni

450 gr sheqer

3 lugë gjalpë

4 vezë të mëdha, të rrahura lehtë

Përgatitja

  1. Pritni përgjysmë frutat e pasionit dhe hiquani tulin me një lugë. Vendosni tulin, sheqerin, gjalpin dhe vezët të ziejnë.
  2. Trazojini derisa sheqeri të tretet dhe kjo përzierje të ketë arritur 70 gradë. Masa e përftuar duhet të jetë kompakte, sa për të formuar një cipë në lugën e drunjtë.
  3. Pasi ta keni lënë kremin të ftohet, vendoseni nëpër kupa individuale dhe futeni në frigorifer për 4 orë para se ta shërbeni.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Chocolate ganache – E Embel si mamka.

Dita e 8 Marsit eshte nje dite sado e kendshme qe I blehen lule ...

Chocolate souffle for the late night hungry souls

One of the most important and most dangerous things on late nights is hunger. ...

Spaghetti alla Nerano – Pasta me kungulleshka verore

Ne piken ku kungulleshkat jane teresisht te frekseta dhe ngelen nje nder perimet e ...

Cheesecake me oreo dhe Nutella e papjekur

Njёra ndёr shoqet mё tё mira pati datёlindjёn kёtё jave, kёshtu qё vendosa ta ...

Jemi shqiptare, por hame si franceze

Ne botekuptimin tone alla shqiptarce, francezet jane ata njerezit teper te rafinuar, qe levizin ...

Torta “Sacher”

Më lejoni t’ju tregoj për një nga tortat e mia më të preferuara, krijuar ...