Patate krokante të furrës

Patatet në furrë, në modelin normal, janë kryesisht si të zjerra dhe të buta. Çëshjta është, si të bëjmë patate te furrës, që janë si ato të skuqura (krokante) dhe pa pjesën jo shumë të shëndetshme që sjell skuqja në vaj.

E di sa e thjeshtë është?

Ju duhen

  • Patate (duh)
  • Kripë, piper, rozmarinë, rigon, hudhër pluhur dhe paprika
  • Pak vaj ulliri

Përgatitja

  1. Nxehni furrën në 220 gradë
  2. Pritini patatet në mënyrë që të rrinë në këmbë vetë.
  3. Në një tas të madh, hidhini patatet e prera, shtoni të gjitha erëzat, pak vaj ulliri dhe trazojini mirë. Këtë pikë mos e shmangni. E di që do bëhet një enë pis, por është tepër e rëndësishme të marinohen patatet si duhen.
  4. Vendosni një nga një në tavë. Sigurohuni që mos prekin njëra tjetrën(!!!!) dhe të rrinë në këmbë.
  5. Futini në furrë për 30-40 minuta, ose deri sa të duken si në foto.

Kaq ishte. E shikoni sa e thjeshtë është? Mund ti hani ashtu, ose të bëni ndonjë salcë për të ngjyer. Të ngrohta ama skanë nevojë për asgjë.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Chocolate souffle for the late night hungry souls

One of the most important and most dangerous things on late nights is hunger. ...

Koktejl karkalecash

Nga të gjitha ushqimet e detit, mund të them me siguri që karkalecat janë ...

Sanduic me bejkon

Sanduic me bejkon.

Receta e rradhes super e thjeshte eshte ne nje nivele komplet tjeter me gjithe ...

Sorbeto me mjedër

E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë. ...

Si te gatuajme Biftek me gjalp dhe perime te furres

  Vazdojme e flasim per gjera te mira dhe te thjeshta dhe receta e ...