E ka vene njeri re sesa ftohte eshte bere kohet e fundit ose sesa njerez vetem kolliten ose teshtine ne rruge dhe bare. E frikshme apo jo ? Cila eshte zgjedhja me e mire do thonit juve  , nje tas me Supe te nxehte pule me perime.

Per ta pergatitur na duhen :

  • Gjithe pjesa e kurrizit te pules ( ajo zakonisht nuk hahet sidoqofte )
  • 4 karrota te prera ne kubik
  • 4 patate te prera ne kubik
  • xhinxher
  • majdanoz & borzilok
  • 1 luge vaj ulliri
  • kripe/piper
  • hudher
  • piper djeges i kuq
  • 4-6 gota uji
  • makarona supe
  • nje gjethe dafine
  • Kerpudha nqs deshironi

Ne nje tenxhere hedhim 4 gota uji, vajin dhe fusim kurrizin e pules se bashku me kripe, piper,gjethe dafine dhe piper djeges i kuq. E leme te zjej avash per 30 minuta dhe me pas heqim copat e pules dhe e leme ne nje pjate te ftohen. Tek tenxherja hedhim dy gota te tjera uji dhe shtojme patate, karota, xhinxher, hudher, majdanoz & borzilok dhe e leme te zjej per 10 minuta teksa heqim cdo cope mishi nga copat e pules.

Pasi hedhim pulen ne tenxhere e kontrollojme per kripe dhe me pas shtojme makaronat e zjejme per 10 minuta te tjera.

E heqim nga zjarri dhe e leme me kapak siper per 15-30 minuta.

Sherbehet e ngrohte dhe eshte e sigurt qe do te te vej deri ne shpirt.

 

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Bonet, ëmbëlsira nga Piedmonti

Pak persona mund të kenë dëgjuar për këtë ëmbëlsirë nga Piedmonti (veri-perëndim i Italisë), ...

Krem bavarez me luleshtrydhe

Kjo periudhë është piku për luleshtrydhe dhe sigurisht, luleshtrydhet janë nga frutat më të ...

Si te gatuajme shendetlie

Si te gatuajme Shendetlie

Dyshoj te kete njeri qe mos ta dije se cfare eshte Shendetlia. Embelsire tradicionale ...

Kofshe Qengji me Salsa Verde dhe Kos me Mente

Kjo recete eshte nje recete qe eshte per 6-8 veta mundesisht. e ndare ne ...

Musakaja tradicionale greke

Nuk është nevoja të bëjmë prezantime për këtë gatim tradicional grek, por i përgatitur ...