Sallate e Ftohte me fasule

Fasulet skane pse te jene perberes te merzitshem – sic karakterizohet nga koncepti jone – e premte per grosh…por mund te jete a  pasur me shije citrike dhe akoma me e mire. Ja si pergatitet nej super sallte e ftohte me fasule per te lepire gishtat. Perfekte kur jeni me njerez, ideale dhe e ushqyeshme dhe nder te tjera nje pjate shume e thjeshte per tu marre me vete per dreken e punes qe ju mban gjithe diten.

Gjithashtu kini parasysh qe perberesit jane shume flexibel – ska pse te jeni fiks me keto gramatura – thjesht si te ndiheni 🙂

Ju duhen per sallaten:

  • 1 kanace fasule te bardha
  • 1 qepe e vogel e prere holle
  • 1 dore pomodorini te prera ne mes
  • 1 kastravec, me farrat e hequra dhe I prere ne kubike
  • 1 dore ullinj
  • 150-200 gram dajth te bardhe
  • Majdanoz dhe borzilok I prere holle
  • Buke nga ato 10 lekeshet ose sallate jeshile (se tani kane dale ato te fresketat fare) ose sallate laker – ose thjesht luge ;P

Ju duhen per salcen

  • 1 hudher e prere holle
  • 2 limona te shtrydhur
  • 1 luge uthull vere
  • 3-4 luge vaj ulliri
  • 1 luge mustarde Dijon
  • 1 luge e vogel mjalte
  • Kripe dhe piper.

Pergatitja

  1. Ne nje tas kombinoni te gjithe perberesit e salces deri sa te behet nje mase.
  2. Shtoni qepet dhe fasulet dhe lerini 10 minuta te marinohen dhe pastaj shtojini te gjithe perberesit e tjere.
  3. Marinojni me kripe dhe piper ne varesi te shijes tuaj.
  4. Une e preferoj te ftohte keshtu qe lereni pak ne frigorifer dhe pastaj sherbejeni.

Kaq.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Pop up receta – E kuqja e vezёs

Jam rritur me kёtё recetё dhe ende e dashuroj. Vetёm e modifikova duke shtuar ...

Tershere e nates.

Te gjithe e dine qe mengjesi eshte nje nga momentet me pertace te dites. ...

Supë verore me domate

Në këtë vapë të nxehtë që ka pushtuar qytetin, që në qershor, imagjinoni më ...

Vezë Benedict

Këto vezë luksoze flasin vetë për shijen e tyre, ndaj nuk dimë se sa ...

Fileto pule Tikka Masala

Si te gatuajme Fileto Pule Tikka Masala.

Fileto Pule Tikka Massala eshte nje gatim tradicional indian shume i perhapur neper bote. ...

Tapas: Gambas Al Ajillo | Karkaleca me Hudhra super te thjeshta

Post fundjaves te tejmbushur me mish te pafundem (eshte nje definçence e jona – ...