Pasta me spinaq dhe domate ne nje tigan

Ditet e javes jane perhere te veshtira per te gatuar dhe per te gjetur kohe qe te hame gjera te mira – unless shkojme neper restorantet – ku kjo e fundit me eshte merzitur deri diku – but thats just me..

Ti kthehemi detyrave:

Ju duhen domate te prera, spinaq, borzilok, gjysem pako pasta te thjeshta, vaj ulliri, kripë dhe piper, 1 litër ujë, 1 qepë e prere holle, 2 hudhra, te prera imët dhe djath parmigiano i grire.

Cfare duhet te beni:

Shtoni qepen dhe hudhrat ne tigan me pak vaj ulliri derisa te kene arritur nje ngjyre te lehte kafeje. Me pas shtoni domatet, makaronat, kripe, piper dhe ujin. Tiganin e leme ne zjarr derisa te filloje te vloje dhe me pas fillojme ta trazojme derisa makaronat behen la dente dhe uji pothuajse avullon.

E provojme dhe shtojme kripe dhe piper ne se duhet.

I sherbejme ne nje pjate dhe i shtojme djath parmigiano te grire siper.

Une kryesisht preferoj ti ha ne tigan pasi pertoj te laj ene extra por zere se nuk e thashe.

Ju befte mire!!!

 

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Makarona “Amatriciana”

E kam provuar për herë të parë këtë recetë, kur restoranti “Pastaria” në Bllok ...

Rose, blueberries dhe burbon per #mePlisNeParis

#mePlisNeParis dhe per ne qe nuk do shkojme me raste do ti shohim ndeshjet ...

Limonade me Luleshtrydhe dhe xhinxher

E keni parasysh ate koncetratin me limon dhe xhinxher qe beme? Tani eshte koha ...

Tosti me i mire ne bote – Tost me Avokado

Kjo recete ska as shkence as as njohuri te zgjeruara ne fushen e kulinarise. ...

Zog pule ne furre me perime

Nje recete fantastike per nje darke per kater persona, ose edhe per tre nese ...

Panzanella me finok, laker te kuqe dhe ullinj

Me kete recete tipike si prej fshatrave italiane e cila praktikisht eshte nje sallate ...