Pule me speca qe te ngelet ne mendje

Para 3 vitesh per festen e Krishtlindjeve, mikesha ime me e mire kishte gatuar kete recete qe mua me ngeli mendje.

Eshte kaq e thjeshte dhe e shijshme sa do ju habisi.

Ingredientet:

  • 500 g pule, (une kam zgjedhur kofshe dhe trashkofshe)
  • 200 g domate te qeruara kutie
  • 3 speca te vogla paprika, 1 te kuqe, 1 te verdhe dhe 1 jeshile
  • 200 ml vere te bardhe
  • 2 thelpinj te vegjel hudher, te prere holle
  • kriper, piper, vaj ulliri

Pregatitja:

  • pastroni pulen, thajeni me leter kuzhine dhe marinojeni.
  • Ne nje gote hidhni 100 ml vere dhe provojeni :o) nuk do ju keshilloja te perdorini per gatim vere te cilen nuk do e pinit edhe vete.
  • Ne nje tigan hedhim pak vaj ulliri dhe skuqim hudhren per pak minuta, shtojme domatet, kripe, piper, i vendosim kapakun dhe i lem te gatuhen per 15 minuta ne zjarr te avashet sa te shteroje.
  • Nder kohe, pritni specat ne 4 pjese, pastroini nga farat, piqini, pastroini dhe nga lekura dhe se fundmi pritini ne rripa.
  • Ne nje tenxhere hidhni pak vaj ulliri, vendosni pulen ne fillim nga ana e lekures, dhe pastaj nga ana tjeter. Skuqeni mire nga te dyja anet, shtojini 100 ml vere qe ka mbetur dhe lereni dhe per 10 minuta ne zjarr, 
  • me pas shtoni salcen e domateve, specat dhe lerini dhe 10 minuta te tjera.
Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Llokume turke

Duhet ta pranojmë që nga Turqia, gjatë gjithë atyre viteve pushtim, kemi marrë edhe ...

Pene me brokoli, pana dhe fileto pule

Eshte kjo koha tani qe po nderrohet gjaku dhe eshte bere pak problematike te ...

Salca Hollandaise (për vezë Benedict)

Në kulinari, nëse ke thënë “salcë Hollandaise”, ke thënë bashkë me të edhe “vezë ...

Biskota me mente & çokollatë (inspiruar nga “After Eight”)

Çokollatë dhe mente? S’duken si dy përbërës që shkojnë bashkë, apo jo? Megjithatë, nëse ...

Panzanella me finok, laker te kuqe dhe ullinj

Me kete recete tipike si prej fshatrave italiane e cila praktikisht eshte nje sallate ...

Si të përgatisim xaxiqi

Zor se ka shqiptar që nuk e njeh këtë “salcë”, ardhur nga shteti fqinj ...