Pule me speca qe te ngelet ne mendje

Para 3 vitesh per festen e Krishtlindjeve, mikesha ime me e mire kishte gatuar kete recete qe mua me ngeli mendje.

Eshte kaq e thjeshte dhe e shijshme sa do ju habisi.

Ingredientet:

  • 500 g pule, (une kam zgjedhur kofshe dhe trashkofshe)
  • 200 g domate te qeruara kutie
  • 3 speca te vogla paprika, 1 te kuqe, 1 te verdhe dhe 1 jeshile
  • 200 ml vere te bardhe
  • 2 thelpinj te vegjel hudher, te prere holle
  • kriper, piper, vaj ulliri

Pregatitja:

  • pastroni pulen, thajeni me leter kuzhine dhe marinojeni.
  • Ne nje gote hidhni 100 ml vere dhe provojeni :o) nuk do ju keshilloja te perdorini per gatim vere te cilen nuk do e pinit edhe vete.
  • Ne nje tigan hedhim pak vaj ulliri dhe skuqim hudhren per pak minuta, shtojme domatet, kripe, piper, i vendosim kapakun dhe i lem te gatuhen per 15 minuta ne zjarr te avashet sa te shteroje.
  • Nder kohe, pritni specat ne 4 pjese, pastroini nga farat, piqini, pastroini dhe nga lekura dhe se fundmi pritini ne rripa.
  • Ne nje tenxhere hidhni pak vaj ulliri, vendosni pulen ne fillim nga ana e lekures, dhe pastaj nga ana tjeter. Skuqeni mire nga te dyja anet, shtojini 100 ml vere qe ka mbetur dhe lereni dhe per 10 minuta ne zjarr, 
  • me pas shtoni salcen e domateve, specat dhe lerini dhe 10 minuta te tjera.
Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

3 Pasta verore qe kemi pritur gjithe vitin per ti bere

Gjate veres jane teresisht normale pushimet verdalle, dhe ku ka me mire nese jeni ...

Berxolle tigani me patate

Po marr parasysh qe qellon qe keni patate te zjera ne frigorifer – pasi ...

Receta klasike: Cinnamon Roll

I mbani mend pikat “Cinnabon” që u hapën nëpër Tiranë? As nuk i frekuentoja ...

Receta bazike: Krepa!

E di që keni ngrënë krepa të paktën një herë në jetën tuaj. Qoftë ...