Kajmaklie me luleshtrydhe

Kajmaklia nuk është gjë tjetër veçse një kek-mafishe, i lehtë dhe i butë, i përshtatshëm për t’i dhënë formë. Njihet zakonisht me emrin “meringue roll”, apo dhe “Pavlova roll”.

Për mbushjen e kajmaklies sot zgjodhëm luleshtrydhe, por mund të përdorni edhe të tjera fruta sipas dëshirës tuaj, si banane, kivi, mjedra, apo mund të bëni edhe një miks të tyre, si një miks frutash tropikale. Kajmakliet me reçel frut pasioni kanë sukses gjithashtu.

Përgatitja e saj nuk kërkon mund, pasi zëreni se jeni duke përgatitur mafishe. Sigurohuni që t’i rrihni mirë përbërësit, dhe rrahja e të bardhave të vezës në borë ka rëndësi.

 

Përbërësit (për 4 veta)

3 të bardha vezësh

150 gr sheqer

1 lugë sheqer pluhur

1 lugë miell

300 ml ajkë

disa kokrra luleshtrydhe, të prera në feta, aq sa për të mbuluar sipërfaqen e kajmaklies, ose fruta të tjera/miks frutash

 

 

Përgatitja

  1. Ngrohni furrën në 180 gradë dhe lyeni një tavë të përshtatshme (26×16 cm) me vaj, dhe visheni me letër furre.
  2. Rrihni të bardhat e vezëve me sheqer derisa të bëhen si borë. Shtoni brenda edhe sheqerin pluhur me miellin, rrihini sërish derisa përbërësit të kombinohen mirë.
  3. Vendoseni kajmaklien në tavë dhe piqeni në furrë për 30 minuta, derisa të fillojë të marrë ngjyrë. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet. Ktheni pastaj kajmaklien në një beze dhe hiqeni nga letra e furrës.
  4. Rrihni ajkën mirë, lyeni me të kajmalien dhe zbukurojeni me luleshtrydhet. Rrotullojeni kajmaklien si rul dhe vendoseni në një tabaka.

Ju bëftë mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Si te bejme omleten perfekte

E keni parasysh kur do robi nje mengjes te thjeshte dhe shume te mire? ...

Tosti me i mire ne bote – Tost me Avokado

Kjo recete ska as shkence as as njohuri te zgjeruara ne fushen e kulinarise. ...

Pasta me Domate te fresketa, Borzilok & Parmesan

Kjo eshte nje nga ato recetat e gjysheve dhe/ose ato pjatat me pasta al ...

Koncetrat Limoni me Xhinxher

Eshte bere nje gje super e famshme keto kohe ne fakt uji me kastravec, ...

Chocolate ganache – E Embel si mamka.

Dita e 8 Marsit eshte nje dite sado e kendshme qe I blehen lule ...

Krem me liker & çokollatë të bardhë

Ndonëse jam fanse e çokollatës se zezë apo me qumësht më tepër, nuk e ...