Pasta alla Carbonara 🇮🇹

Carbonara eshte nje pjate Italiane, nga zona e Lazios, Rome, e cila eshte bere e famshme ne mes te shekullit te 20, dhe sot eshte dita e saj.

Per kete pjate mund te zgjidhni pastat qe keni me qejf (do ishte mire qe te zgjidhnit pasta te cilat te ishin pak poroze), zakonish pastat alla carbonara vijne me spaghetti. 

Video recipe si me poshte

Perberesit:

  • 250 g pasta 
  • 100 djath pecorino romano 
  • 150 g Guanciale (eshte produkt mishi i kuruar i pergatitur nga faqet derrit)
  • 2 kokrra veze te plota 
  • 3 te verdha vezesh
  • kripe, piper

Pergatitja:

  1. Rrahim 3 te verdhat e vezeve dhe 2 vezet e plota ne te tas. 
  2. Grim ne rende djathin pecorino romano dhe ja shtojme vezeve, i rrahim mire sa te behet mase kremoze.
  3. Vendosim pastat te ziejn me kripe, 
  4. Presim ne copa te vogla ose ne kubike te vogla Guancialen dhe i skuqim mire ne tigan te madh pa i shtuar vaj. (mund ta zevendesoni edhe me pancete por mundohuni te zgjidhni nje pjese me shume dhjam)
  5. Heqim guancialen duke lene yndyren ne tigan, kullojme pastat dhe i shtojme tek yndyra e guanciales i kaurdisim dhe i hedhim piper. 
  6. Kujdesuni qe pastat ti keni hequr nga zjarri po ne njejten hohe te jene dhe te ngrota (jo shume pasi veza mund te mpikset) dhe i shojme masen me veze dhe pkorino.
  7. I perziejm mire dhe i shtojme guancialen dhe pak piper.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

si te gatuajme vegan

Bombe Proteinash Vegan

Nje nder gjerat e bukura te delicious eshte kryesisht e lidhur me recetat qe ...

Pasta me Domate te fresketa, Borzilok & Parmesan

Kjo eshte nje nga ato recetat e gjysheve dhe/ose ato pjatat me pasta al ...

Vita 99

Ky restorant ne pikpamjen time personale eshte personifikimi i te gatuarit te pastave te ...

Bëje vetë: Ragù bolonjeze

Nuk e di cilën markë salcash për pasta preferoni, por unë personalisht zgjedh “Barilla”-n. ...

Fiksimi Peanut Butter: Biskota me Gjalp Kikirikesh

Ok, kur vjen puna per embelsira, une jam pakez skeptik dhe kam disa probleme ...

Çmitizime: Si të gatuajmë karkaleca të skuqur

Pas një sezoni tepër interesant pushimesh, sot është dita e parë e kthimit në ...