Pene me bizele dhe gjalp fragrant erezash

Tani eshte fiks koha e ereezave te fresketa dhe te gjelbra! Perdoreni ne avantazhin tuaj me kete recete super te thjeshte dhe super te fresket per vere.

Per gjalpin fragrant:

  • 1 kallep gjalpi
  • cerek gote ereza te zgjedhjes tuaj (une zgjodha mente dhe borzilok)
  • Kripe dhe piper

Per penet

  • Gjalpi fragrant
  • trecerek gote bizele
  • trecerek pako pene

Pergatitja:

  • ne nje tas, shtypni gjalpin me erezat dhe nje dore te mire kripe
  • Bejeni bashke ne nje leter plastike dhe vendosni ne nje forme cilindrike (si cigare 😛 ). Futeni ne frigorifer dhe lereni te fromohet
  • Gatuani pennet ne nje tenxhere te madhe. Marinojeni ujin me vaj ulliri dhe kripe kur te vloje, pastaj hidheni pennet. Nese bizelet tuaja jane te pagatuara, nga minuta e 5te e penneve hidhini dhe ato ne uje te behen (zakonisht duan aty tek 5-6 minuta). Nese bizelet jane te gatuara nga ana tjeter, skeni nevoje 🙂
  • Shtoni gjalpin ne nje tigan me zjarr te ulet, dhe sapo fillon te shkrije, hidhni pastat dhe bizelet. Trazojeni mire dhe sherbejeni menjere.
Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Kek me çokollatë

Për plot 3 vite me radhë,  kur mamaja më pyeste se çfarë torte doja ...

Zabaglione me luleshtrydhe

Zabaglione, kjo ëmbëlsirë italiane, është tejet elegante si në prezantim, ashtu edhe në shije. ...

Sorbeto me mjedër

E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë. ...

Biskota me portokall

Si  dimër që është, na duhet e gjithë vitamina C e mundshme. Nuk është ...

Linguine ne tigan

Përbërësit: Gjysma e një paketë makarona linguine ose ndonjë lloj tjetër makarona qe ju ...