Pene me bizele dhe gjalp fragrant erezash

Tani eshte fiks koha e ereezave te fresketa dhe te gjelbra! Perdoreni ne avantazhin tuaj me kete recete super te thjeshte dhe super te fresket per vere.

Per gjalpin fragrant:

  • 1 kallep gjalpi
  • cerek gote ereza te zgjedhjes tuaj (une zgjodha mente dhe borzilok)
  • Kripe dhe piper

Per penet

  • Gjalpi fragrant
  • trecerek gote bizele
  • trecerek pako pene

Pergatitja:

  • ne nje tas, shtypni gjalpin me erezat dhe nje dore te mire kripe
  • Bejeni bashke ne nje leter plastike dhe vendosni ne nje forme cilindrike (si cigare 😛 ). Futeni ne frigorifer dhe lereni te fromohet
  • Gatuani pennet ne nje tenxhere te madhe. Marinojeni ujin me vaj ulliri dhe kripe kur te vloje, pastaj hidheni pennet. Nese bizelet tuaja jane te pagatuara, nga minuta e 5te e penneve hidhini dhe ato ne uje te behen (zakonisht duan aty tek 5-6 minuta). Nese bizelet jane te gatuara nga ana tjeter, skeni nevoje 🙂
  • Shtoni gjalpin ne nje tigan me zjarr te ulet, dhe sapo fillon te shkrije, hidhni pastat dhe bizelet. Trazojeni mire dhe sherbejeni menjere.
Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Ëmbëlsirë me mjedër & çokollatë

Nuk mund të thuhet se mjedrat janë gjerësisht të përdorura nga shqiptarët. Edhe unë ...

French Toast i mbuluar me djath krokant

Duke u fokusuar ne pertacine qe karakterizon shiu, sot kam nje rekomandim aq te ...

Limonade me Luleshtrydhe dhe xhinxher

E keni parasysh ate koncetratin me limon dhe xhinxher qe beme? Tani eshte koha ...

[Gallery] A hole in one – Cute Fried eggs with a hat

Also known by waay to many creative names “toad in the hole”, “gashouse eggs”, ...

Biskota me çokollatë (perfekte për mëngjes)

Ua dëgjojmë shpesh amerikanëve si term “chocolate chip cookies”, dhe me shumë mundësi këto ...