Koncetrat Limoni me Xhinxher

Eshte bere nje gje super e famshme keto kohe ne fakt uji me kastravec, limon dhe xhinxher por shumicen e rasteve duhet ta besh naten perpara qe te rrije ne uje etj ejt.

Nje zgjidhje super fantastike per kete rast eshte kombinimi i nje koncetrati natyral me xhinxher dhe limon, te cilin e lini ne frigorifer dhe eshte gati per tu miksuar me uje ose ndonje gje tjeter.

  • Ju duhen 250 gr xhinxher i qeruar dhe i prere
  • gjysem gote leng limoni i fresket
  • disa luge mjalte

Pulsoni xhinxherin deri sa te behet paste ne nje grires. Ne nje tenxhere te vogel, xhixherin dhe 6 gota uje, sillini ne vlim, uleni nxehtesine ne minimum dhe lereni te gatuhet per 30-40 minuta. Teorikisht duhet te kete avulluar deri ne 3 gota.

Ne nje kavanoz te madh, shtoni limonin, mjaltin dhe misksimin e xhinxherit dhe vejini bashke. Lereni te ftohet dhe futeni ne frigorifer.

Une preferoj ta bej dhe ta konsumoj brenda 2 javesh.

Keni dy menyra qe mund ta beni

  • Thjesht me uje dhe akull
  • Ose cocktail me nje lloj burbon – Jim Beam eshte super ne kete rast.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Pasta alla Norma – Rigatoni me patellxhan dhe domate

Nje nder pastat qe e keni provuar me sezben nese keni kaluar ne sicili ...

Tutorial: Sallatat

Sallatat jane ne mode kohet e fundit, kaq chic pasi mendojme qe eshte e ...

Krahe pule stil thai

Stina e nxehte e veres dhe mbasditet me temeperatura te tmerrshme jane fantastike per ...

Jufka me pulë

Mishi i pulës është mishi më i dashur në shtëpinë time, dhe ndonëse shpeshherë ...

Kungulleshka të mbushura

Perimet e mbushura nuk janë pjatë e panjohur për ne, qofshin këto patëllxhanë, kunguj ...

Pulë Satay me salcë kikirikësh

Nga emri ngjan si një pjatë “fancy”, apo jo? Mos u trembni! Pula Satay ...