Koncetrat Limoni me Xhinxher

Eshte bere nje gje super e famshme keto kohe ne fakt uji me kastravec, limon dhe xhinxher por shumicen e rasteve duhet ta besh naten perpara qe te rrije ne uje etj ejt.

Nje zgjidhje super fantastike per kete rast eshte kombinimi i nje koncetrati natyral me xhinxher dhe limon, te cilin e lini ne frigorifer dhe eshte gati per tu miksuar me uje ose ndonje gje tjeter.

  • Ju duhen 250 gr xhinxher i qeruar dhe i prere
  • gjysem gote leng limoni i fresket
  • disa luge mjalte

Pulsoni xhinxherin deri sa te behet paste ne nje grires. Ne nje tenxhere te vogel, xhixherin dhe 6 gota uje, sillini ne vlim, uleni nxehtesine ne minimum dhe lereni te gatuhet per 30-40 minuta. Teorikisht duhet te kete avulluar deri ne 3 gota.

Ne nje kavanoz te madh, shtoni limonin, mjaltin dhe misksimin e xhinxherit dhe vejini bashke. Lereni te ftohet dhe futeni ne frigorifer.

Une preferoj ta bej dhe ta konsumoj brenda 2 javesh.

Keni dy menyra qe mund ta beni

  • Thjesht me uje dhe akull
  • Ose cocktail me nje lloj burbon – Jim Beam eshte super ne kete rast.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Negroni: Aperitivi Superior

Eshte e premte dhe e premtja do pakez alkool para darke, vere gjate darkes, ...

Pancakes me Kungulleshka

Me qene se eshte sezoni, le te rekomandojme disa receta sezonale. Kungulleshkat jane ato perime ...

Linguine me karkaleca, domate dhe spinaq ne salce gjalpi me hudhra

Une e di qe specialitetet indiane dhe te lindjes te mesme jane fantastike, por ...

Si te zgjedhim avokadon perfekte

Avokado eshte nje nga ato frutat qe jane aq perfekte, si ne shije dhe ...

Biskota vegane me çokollatë

Dieta vegane sot nuk shihet me atë paragjykim që shihej në fillimet e saj ...

Torta Mimoza

Jemi në shkurt, dhe krahas Shën Valentinit, le të mos harrojmë edhe lulet mimoza, ...