Krem me fruta pasioni

Një frut jo fort i përhapur në Shqipëri, fruti i pasionit meriton vëmendjen dhe vendin e tij në përgatitjen e ëmbëlsirave.

Gjynah të mos e shfrytëzosh një frut kaq të shijshëm dhe të veçantë, edhe pse pak të kripur në çmim.

Për më tepër, receta e sotme, kremi me fruta pasioni, ju lejon ta ktheni fare thjesht në ëmbëlsirë frutin e pasionit, pa u munduar aspak.

 

Përbërësit (për 4 veta)

10 fruta pasioni

450 gr sheqer

3 lugë gjalpë

4 vezë të mëdha, të rrahura lehtë

Përgatitja

  1. Pritni përgjysmë frutat e pasionit dhe hiquani tulin me një lugë. Vendosni tulin, sheqerin, gjalpin dhe vezët të ziejnë.
  2. Trazojini derisa sheqeri të tretet dhe kjo përzierje të ketë arritur 70 gradë. Masa e përftuar duhet të jetë kompakte, sa për të formuar një cipë në lugën e drunjtë.
  3. Pasi ta keni lënë kremin të ftohet, vendoseni nëpër kupa individuale dhe futeni në frigorifer për 4 orë para se ta shërbeni.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Pjata te shendetshme nga lindja: Sallata Fatush

Si per jave te mbare nje sallate persembari. E ardhur nga lindja e mesme ...

Tost me djathe dele dhe domate te furres

Buka e thekur ka dicka, qe perhere eshte nje nder gjerat me te mira ...

Kungulleshka të mbushura

Perimet e mbushura nuk janë pjatë e panjohur për ne, qofshin këto patëllxhanë, kunguj ...

Biskota me kafe moka

Nuk kam të ngopur me ëmbëlsirat që përmbajnë sado pak kafe brenda recetës së ...

Caipirinha me manaferra

Sezoni i manaferrave ka filluar dhe eshte e rendesishme qe keto fruta, kaq te ...