Një nga gjërat bazë që duhet të dini në gatim është se si të gatuani frutat e detit (krahas pastrimit të peshkut, por kjo është për një tjetër postim).

Midhjet janë ndër gatimet më popullore, dhe me të drejtë, pasi jo vetëm janë të shijshme, por edhe të thjeshta për t’u gatuar. Mos u trembni nga guaska e tyre e zezë, pasi nën veprimin e zjarrit, midhjet “dorëzohen” vetë për ju.

 

Përbërësit (për 6 veta)

1.2 kg midhje

4 lugë vaj ulliri

2 thelpinj hudhër

Gjysmë gote verë e bardhë

Kripë e piper

Lëngu i një limoni

 

 

Përgatitja

  1. Kruajini mirë guaskat e midhjeve, lajini dhe shpëlajini disa herë. Vendosni në zjarr një tigan të mesëm me vaj dhe hudhrën e shtypur.
  2. Pas 1 minute shtoni midhjet dhe çojeni pak flakën. Kriposini, hidhuni piper dhe lagini me verë.
  3. Mbulojini midhjet me kapak dhe lërini në zjarr derisa të hapen guaskat. Duhen 6-10 minuta.
  4. Fikni zjarrin, hiqni lëngun e tepërt të gatimit dhe spërkatini me lëng limoni. Shërbejini menjëherë.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Si te gatuajme Strudel me molle

Tashi qe po na afrohen dhe festat te gjithe duan ate gjene e embel ...

Gatuaj pa Receta Seria 6: Vaca frita de pollo kubane si ne south beach

Punoja me nje tip para shume vitesh qe po vazhdonte studimet ne University of Miami ...

Qofte vegane Falafel

Me perhapjen e veganizimit, degjojme gjithnje e me teper “falafel, falalel”… po çfarë janë ...

Nutella: The delicious combination

Happy Nutella Day. This post is less about cooking and more about this unconditional ...

Zog pule ne furre me perime

Nje recete fantastike per nje darke per kater persona, ose edhe per tre nese ...