Ku te hash

Ne në Shqipëri karakterizohemi nga një kulinari super interesante te mpleksur nga të gjitha kulturat e mundshme dhe në të nëjtën kohë pa lënë mbrapa kuzhinën tonë tradicionale që ëhtë për të lëpire gishtat. Duke u fokusuar në këtë koncept, kemi një thjështësi të gjetjes së restoranteve dhe vendeve për t’u ushqyer.

E ndjej që po prisnit një “por” në këtë paragraf, dhe në fakt keni të drejtë. Çfarë mendoj që mungon këtu është ai elementi ndryshe, inovativ ne të gatuar, shërbimi në oraret e pikut si edhe cilësia e pjatave të serviruara gjatë vizitës të dytë nëpër këto restorante. Gjithashtu, sa të prekshme janë nga të gjithë ne – njerëzit normalë, me të ardhura normale dhe kohë normale.

Duke qënë se më bie rasti të shpenzoj kohë nëpër restorante të ndryshme, mendoj që vlen të shkruaj, sado pak për këto të fundit.

Që të shmang çdo keqkuptim elemetët e vlerësimit bazohen në këto gjykime:

 1. Gjykim tërësish jo-profesional por personal bazuar ne shijet e mija edhe ne viziten time.
 2. Pjatat e porositura dhe të vlerësuara lidhen në në përpjëstim të drejpërdrejtë me xhepin tim (aka fuqia ime blerëse) kështu që mos prisni të vlerësoj si e bejnë aragostën aty ose këtu
 3. Përqasja e restoranteve nuk ka një targetim të përcaktuar por në varësi se si më bie rruga (në verë në jug, në dimër në Tiranë, në pranverë dhe vjeshtë me pak eksplotim) dhe jo nga një plan I paracaktuar
 4. Nëse keni pyejtje, ose nuk ju pëlqen dicka – më thoni, njeri jam edhe une – [email protected] I bie më shkurt

Kriteret e vlerësimit për çdo restorant do të bazohen në:

 1. Inovacioni në të gatuar – çdo chef, ka atë dëshirën e vetë në të bërit të gjërave. Këtu du ate vlerësoj se sa cool është pjata që prova
 2. Cmimi për person për një mëngjes/drekë/darkë standarde – sa do më kushtojë, një sallatë, një pjatë kryësore, ëmbëlsirë dhë një gotë verë/birrë mesatarisht
 3. Shërbimi në oraret e pikut – shumë restorantë në shqipëri janë super, porn a zhgenjejnë kur janë plot. Une e kuptoj që gjatë verës Drimadhes është e mbipopulluar, por të presësh një orë për një picë nuk është e pranueshme.
 4. Konsistenca – nëse në vizitën e dytë ngelem prapë I kënaqur.
 5. Vendodhja – ne raport me qellimin e restorantit edhe vendodhja vlen.
 6. Parkimi – një problem që po e vuajmë së fundmi që ja vlen të përmëndet.

Për më tepër nëse doni të merrni me email vlerësimin sa del, regjistrohu këtu

Nëse keni ndonjë rekomandim, pyejtje ose vend që mendoni që duhet të shkoj ma shkruani këtu

Ne në Shqipëri karakterizohemi nga një kulinari super interesante te mpleksur nga të gjitha kulturat e mundshme dhe në të nëjtën kohë pa lënë mbrapa kuzhinën tonë tradicionale që ëhtë për të lëpire gishtat. Duke u fokusuar në këtë koncept, kemi një thjështësi të gjetjes së restoranteve dhe vendeve për t’u ushqyer.

E ndjej që po prisnit një “por” në këtë paragraf, dhe në fakt keni të drejtë. Çfarë mendoj që mungon këtu është ai elementi ndryshe, inovativ ne të gatuar, shërbimi në oraret e pikut si edhe cilësia e pjatave të serviruara gjatë vizitës të dytë nëpër këto restorante.

Duke qënë se më bie rasti të shpenzoj kohë nëpër restorante të ndryshme, mendoj që vlen të shkruaj, sado pak për këto të fundit.

Që të shmang çdo keqkuptim elemetët e vlerësimit bazohen në këto gjykime:

 1. Gjykim tërësish jo-profesional por personal bazuar ne shijet e mija edhe ne viziten time.
 2. Pjatat e porositura dhe të vlerësuara lidhen në në përpjëstim të drejpërdrejtë me xhepin tim (aka fuqia ime blerëse) kështu që mos prisni të vlerësoj si e bejnë aragostën aty ose këtu
 3. Përqasja e restoranteve nuk ka një targetim të përcaktuar por në varësi se si më bie rruga (në verë në jug, në dimër në Tiranë, në pranverë dhe vjeshtë me pak eksplotim) dhe jo nga një plan I paracaktuar
 4. Nëse keni pyejtje, ose nuk ju pëlqen dicka – më thoni, njeri jam edhe une – [email protected] I bie më shkurt

Kriteret e vlerësimit për çdo restorant do të bazohen në:

 1. Inovacioni në të gatuar – çdo chef, ka atë dëshirën e vetë në të bërit të gjërave. Këtu du ate vlerësoj se sa cool është pjata që prova
 2. Cmimi për person për një mëngjes/drekë/darkë standarde – sa do më kushtojë, një sallatë, një pjatë kryësore, ëmbëlsirë dhë një gotë verë/birrë mesatarisht
 3. Shërbimi në oraret e pikut – shumë restorantë në shqipëri janë super, porn a zhgenjejnë kur janë plot. Une e kuptoj që gjatë verës Drimadhes është e mbipopulluar, por të presësh një orë për një picë nuk është e pranueshme.
 4. Konsistenca – nëse në vizitën e dytë ngelem prapë I kënaqur.
 5. Vendodhja – ne raport me qellimin e restorantit edhe vendodhja vlen.
 6. Parkimi – një problem që po e vuajmë së fundmi që ja vlen të përmëndet.

Për më tepër nëse doni të merrni me email vlerësimin sa del, regjistrohu këtu

Nëse keni ndonjë rekomandim, pyejtje ose vend që mendoni që duhet të shkoj ma shkruani këtu

Fishop

Nese peshku dhe frutat e detit jane dobesia juaj, athere Fishop eshte nje nder ...

Fusion

e nis me Fusion, pasi me bie rasti te shkoj shume shpesh dhe e ...

Vita 99

Ky restorant ne pikpamjen time personale eshte personifikimi i te gatuarit te pastave te ...