French Toast i mbuluar me djath krokant

Duke u fokusuar ne pertacine qe karakterizon shiu, sot kam nje rekomandim aq te mire dhe po aq te thjeshte. Sic mund ta keni vene re, kam nje fiksim te zgjeruar perkundrejt bukes me veze dhe mundesite e shumta qe te jep. E para e punes ha dhe shqepesh, merr energjite e nevojshme dhe ne te njejten kohe mund ta besh si me kripe ashtu dhe me sheqer. Fleksibel ne maksimum apo jo.

Ky rast ka nevoje vetem per veze (1 ne rastin konkret pasi une vetem nje fete buke po bej) dy luge qumesht, kripe, piper, nje fete buke e trashe, djathe i grire (ketu mund perdorim chedar, kackavall, grana – praktikisht nje djath qe skuqet lehte), qepe te njoma dhe philadelphia ose salce kosi.

Lyejni buken mire nga te gjitha anet – sigurohuni qe djathi eshte ngjitur mire ne te gjitha krahet dhe vendoseni ne tigan me pak gjalpe – mund te perdorni dhe vaj por gjalpi i jep nje shije smooth – dhe normalisht duhet te hame nje sasi gjalpi te vogel ne dite, keshtu qe ja ku u zgjidh. Nxehtesia duhet te jete medium/low pasi duam qe te skuqet djathi dhe mos digjet. Kjo do pak te behet – rreth 5 minuta ne cdo ane keshtu qe mos u merzisni.

Sherbeheni te nxehte me philadelphia ose salce kosi dhe qepe te njoma te prera.

Super yummy.

 

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Vongole me verë të bardhë

Midhjet me guaskë të zezë mund të kemi një jetë që i njohim dhe ...

Spaghetti alla Nerano – Pasta me kungulleshka verore

Ne piken ku kungulleshkat jane teresisht te frekseta dhe ngelen nje nder perimet e ...

Jemi shqiptare, por hame si franceze

Ne botekuptimin tone alla shqiptarce, francezet jane ata njerezit teper te rafinuar, qe levizin ...

Pasta alla Norma – Rigatoni me patellxhan dhe domate

Nje nder pastat qe e keni provuar me sezben nese keni kaluar ne sicili ...

Souffle me limon

Mund të jetë thjesht shija ime, por ëmbëlsirat tejet të sheqerosura më kanë tërhequr ...