Kek me qershi dhe kajsi

 

Keku do dy gjëra: çokollatë ose fruta. I vetëm nuk të shijon aspak.

Sot do të përgatisim kek me qershi dhe kajsi, duke qenë se kekun me çokollatë e kemi mbuluar.

 

Përbërësit

45 gr miell tërshëre

60 gr sheqer kaf

125 gr kajsi të grira, të thata

440 gr qershi të grira, të thata

375 ml qumësht i skremuar

325 gr miell

2 lugë çaji kanellë

 

Përgatitja

  1. Përzieni në një tas miellin e tërshërës, sheqerin, kajsitë, qershitë, qumështin. Mbulojeni për 2 orë dhe përziejeni herë pas here, derisa të jetë bërë e butë.
  2. Sitni miellin dhe kanellën, pastaj përziejini me përzierjen e mësipërme.
  3. Masën e përgatitur hidheni në një enë me formë, dhe piqeni në 180 gradë për rreth 45 minuta, derisa të jetë pjekur mirë.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Biskota me mente & çokollatë (inspiruar nga “After Eight”)

Çokollatë dhe mente? S’duken si dy përbërës që shkojnë bashkë, apo jo? Megjithatë, nëse ...

Patate krokante të furrës

Patatet në furrë, në modelin normal, janë kryesisht si të zjerra dhe të buta. ...

Troftë me bajame

Kjo është një recetë që e kam marrë nga një libër kuzhine franceze, dhuratë ...

Toste Fantastike

Ne vijim te Tostit me te Mire ne Bote me dhane ca njerez ca idera ...

Kalcone (Pica e palosur)

Vështirë të mos e njohim krejt si popull këtë gatim. Gjendet në çdo piceri, ...