Chocolate ganache – E Embel si mamka.

Dita e 8 Marsit eshte nje dite sado e kendshme qe I blehen lule mamave ashtu sic ka dhe konceptin e vete mbi fuqine e femres.

Ne ne delicious kemi vetem nje qendrim: Barazi J – edhe pse sic hahet te djelen nga prinderit, nuk hahet asgjekundi…

Ok – nje dhurate ndryshe kemi per sot – dicka per die hard chocolate lovers – nxietes diabeti me pak fjale.

Per cokollaten: 185gr qumesht, 70 gr gjalpe, 200 gr chokollate.

Shkrin gjalpin, e perzien me qumeshtin (temperature dhome), i ve ne tenxhere dhe i vlon deri ne piken e zierjes, me pas ia hedh tasit ku eshte cokollata. I le 5 minuta e pastaj fillon e perzien qe cokollata te shkrije dhe te njetrajtesohet.

Per kekun me banane duhet: 60 ml qumesht, 1 veze e rrahur lehte, 250 gr miell embelsirash nga ai qe ngrihet vete, 220 gr sheqer, 50 gr gjalpe i shkrire, 100 gr banane e shtypur

Hedh miellin dhe sheqer ne nje tas dhe i perzieni. Hap nje vrime n mes dhe hedh gjalpin, vezen, qumeshtin dhe bananen. I perzien bashke derisa behet brumi i kekut

I ndan ne dy tasa alumini njelloj te lyer me vaj. Une zgjodha dy tasa pak a shume katroro-drejtkendore,

I fut ne furre 200 grade, behen gati kur fut nje stucikadent dhe ne mes e s’ngel gje. Prakitkisht ky eshte nje hot tip per te gjitha embelsirat ne furre.

Ate shtresen e forte qe formohet siper ia pret me thike, i sjell n nje nivel. Cdo kek e ndan ne 4 cope, 8 cope gjithsej te barabarta

Merr njeren cope, e mbulon siper mer cokollate, ve dhe copen tjeter, e mbulon komplet me cokollate

Formohen 4 copa dykateshe me cokollate ne mes dhe komplet rrotull e siper.

Lerini te ftohtet pak.

Mos e gatuani me shume se nje here ne vit

#diabeti.

Receta eshte derguar dhe testuar nga poci @pocifikim. Shikojeni se sec ka ca ide interesante Poci.

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Bonet, ëmbëlsira nga Piedmonti

Pak persona mund të kenë dëgjuar për këtë ëmbëlsirë nga Piedmonti (veri-perëndim i Italisë), ...

Pufka me djathë Parmixhan

Këto pufka më kujtojnë disa “qofte” me djathë, që i marr sa herë ndaloj ...

Pule me mustarde, mjalte, rozmarine dhe patate

Sic mund ta keni vene re, recetat e pules jane te preferuarat e mija, ...

Shkopa Mozzarella

Keto jane nga ato recetat “si neper filma” qe jane per te lepire gishtat. ...

Smoothie me banane, ekspres dhe cashews

Kjo super smoothie me mbi 500 kalori ndihmon ta kaloni mengjesin si njerez me ...