Linguine qe kafshojne me ullinj, kaperi dhe achuge

Zakonisht makaronat ne kemi nje “strukture” qe perdorim – makarona, salce domatesh dhe gjera te ndryshme – kjo recete eshte pak ndryshe – me e bukura e kesaj recete eshte qe salca nuk gatuhet, por eshte kaq e pasur me shije dhe fiks pranverore me nje touch deti ne te. Koha eshte aq e cudtshme keto dite sa me ska, por kjo recete do diell pasi eshte po aq e fresket.

Perpiquni ta beni salcen gjate kohes qe behen linguinet (aty tek 8 minutshti) keshtu qe pergatisni perberesit paraprakisht.

 

Perberesit qe u duhen

  • Vaj ulliri
  • Cerek gote therrime buke
  • Kripe
  • Piper
  • 2 luge koper I prere holle
  • 1 luge caji zest limoni (lekura e grire e limonit)
  • Trecerek pako linguine (1 eshte shume per 2 veta dhe gjysem eshte pak – perdorni ato linguinet barilla – super jane!)
  • 4 acuge (ose anchovies ndryshe – dhe nese skeni sardele) te konservuara ne vaj ulliri – praktikisht eshte nje conserve
  • 1 hudher
  • 1 gote majdanoz I prere
  • Gjysem gote borzilok
  • 1 gote ullinj jeshil, me berthamat e hequra dhe te prera ne mes – jeshilet jane pak te hidhur, por varet nga shija juaj
  • 3 luge kaperi (nje nga ato kavanozat e vegjel – hiqjani ujin)
  • Gjyem gote parmixhano I grire dhe pak me shume per ta hedhur siper
  • 2 luge limon I fresket I shtrydhur

Udhezimet:

Me nje luge vaji ne nje tigan, skuqni therrimet e bukes deri ta te behen te arta. Marinojini me kripe dhe piper, dhe vendosnin ne disa letra kuzhine per ti hequr vajin e tepert, miksojini me koper dhe zestin e limonit (koperi eshte fantastike per peshkun, patatet e furres dhe kosin keshtu qe kijeni parasysh – nje tufe ben 10 leke dhe te merr ne qafe J )

Zjeni makaronnat deri sa te jene aldente dhe rezervoni nje gjysem gote te ujit qe u zjene.

Gjate kesaj kohe, acuget me hudhren shtypini, deri sa te behet si paste ( une zakonisht ne derrasen ku pres ushqimet me thike e bej, po secili ka menyren e vete), kombinojni me majdanoz, borzilok, gjysmat e ullinjve dhe kaperit ne nje tas. Gjysmat e ullinjve dhe kaperit qe kane ngelur, pritini holle dhe hidhini ne tas. Aty shtoni vajin e ullirit qe ju ka ngelur dhe miksojini mire. Shtoni kripe dhe piper qe te marinohet sic duhet. Sapo te jene bere linguinet, hidheni ne tas, se bashku me ujin e pastave avash avash se bashku me parimixhianon. Sigurohuni qe linguinet te jene miksuar mire me salcen.

Para se ta sherbeni, hidhini siper therrimet e bukes dhe parmixhiano.

Enjoy

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads