Linguine qe kafshojne me ullinj, kaperi dhe achuge

Zakonisht makaronat ne kemi nje “strukture” qe perdorim – makarona, salce domatesh dhe gjera te ndryshme – kjo recete eshte pak ndryshe – me e bukura e kesaj recete eshte qe salca nuk gatuhet, por eshte kaq e pasur me shije dhe fiks pranverore me nje touch deti ne te. Koha eshte aq e cudtshme keto dite sa me ska, por kjo recete do diell pasi eshte po aq e fresket.

Perpiquni ta beni salcen gjate kohes qe behen linguinet (aty tek 8 minutshti) keshtu qe pergatisni perberesit paraprakisht.

 

Perberesit qe u duhen

  • Vaj ulliri
  • Cerek gote therrime buke
  • Kripe
  • Piper
  • 2 luge koper I prere holle
  • 1 luge caji zest limoni (lekura e grire e limonit)
  • Trecerek pako linguine (1 eshte shume per 2 veta dhe gjysem eshte pak – perdorni ato linguinet barilla – super jane!)
  • 4 acuge (ose anchovies ndryshe – dhe nese skeni sardele) te konservuara ne vaj ulliri – praktikisht eshte nje conserve
  • 1 hudher
  • 1 gote majdanoz I prere
  • Gjysem gote borzilok
  • 1 gote ullinj jeshil, me berthamat e hequra dhe te prera ne mes – jeshilet jane pak te hidhur, por varet nga shija juaj
  • 3 luge kaperi (nje nga ato kavanozat e vegjel – hiqjani ujin)
  • Gjyem gote parmixhano I grire dhe pak me shume per ta hedhur siper
  • 2 luge limon I fresket I shtrydhur

Udhezimet:

Me nje luge vaji ne nje tigan, skuqni therrimet e bukes deri ta te behen te arta. Marinojini me kripe dhe piper, dhe vendosnin ne disa letra kuzhine per ti hequr vajin e tepert, miksojini me koper dhe zestin e limonit (koperi eshte fantastike per peshkun, patatet e furres dhe kosin keshtu qe kijeni parasysh – nje tufe ben 10 leke dhe te merr ne qafe J )

Zjeni makaronnat deri sa te jene aldente dhe rezervoni nje gjysem gote te ujit qe u zjene.

Gjate kesaj kohe, acuget me hudhren shtypini, deri sa te behet si paste ( une zakonisht ne derrasen ku pres ushqimet me thike e bej, po secili ka menyren e vete), kombinojni me majdanoz, borzilok, gjysmat e ullinjve dhe kaperit ne nje tas. Gjysmat e ullinjve dhe kaperit qe kane ngelur, pritini holle dhe hidhini ne tas. Aty shtoni vajin e ullirit qe ju ka ngelur dhe miksojini mire. Shtoni kripe dhe piper qe te marinohet sic duhet. Sapo te jene bere linguinet, hidheni ne tas, se bashku me ujin e pastave avash avash se bashku me parimixhianon. Sigurohuni qe linguinet te jene miksuar mire me salcen.

Para se ta sherbeni, hidhini siper therrimet e bukes dhe parmixhiano.

Enjoy

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Drejt e nga Brazili: Brigadeiro!

Historitë e ndryshme në internet tregojnë se këta toptha çokollate që ta bëjnë me ...

Aperol Spritz me Grapefruit & Vodka

Nje nder aperitivet kryesore italiane dhe nje nder gotat e preferuara edhe neper baret ...

Çmitizime: Si të gatuajmë karkaleca të skuqur

Pas një sezoni tepër interesant pushimesh, sot është dita e parë e kthimit në ...

Biskota me kafe moka

Nuk kam të ngopur me ëmbëlsirat që përmbajnë sado pak kafe brenda recetës së ...

Fishop

Nese peshku dhe frutat e detit jane dobesia juaj, athere Fishop eshte nje nder ...

Si te gatuajme Supe me Brokoli.

Ne keto dite te ftohta dimri qe po afrojne ska asnje gje me te ...