Brownie me Nutella & Ferrero Rocher

Çudi si kemi ndejtur kaq gjatë pa ju dhënë një recetë me Nutella. Tani që Shën Valentini po afron, konsiderojeni si ëmbëlsirën tuaj për planet romantike që keni ndërmend.

 

Përbërësit (për 10 persona)

220 gr gjalpë pa kripë

400 gr sheqer

130 gr miell

100 gr kakao

4 vezë

1 kavanoz të vogël Nutella, rreth 350 gr

5 çokollata Ferrero Rocher, të thërrmuara

 

 

Përgatitja

  1. Nxeheni furrën në 180 gradë.
  2. Shkrini gjalpin në tenxhere mesatare dhe shtoni sheqerin. Përziejini derisa të kombinohen. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni miellin dhe kakaon, duke përzier. Shtoni vezët dhe përziejini derisa të bëhet brumi.
  3. Në një tavë të thellë lyeni me gjalpë dhe shtoni gjysmën e brumit. Hidhni shumicën e Nutellas mbi brum dhe përhapeni me lugë. Me një lugë, shtoni pjesën e mbetur të brumit mbi Nutella (mos e hidhni, por shtojeni lugë pas luge për të ngjarë uniformë).
  4. Piqeni në furrë për rreth 30 minuta, derisa pjesa e sipërme të jetë pjekur. Lëreni të ftohet për 15-20 minuta.
  5. Spërkatni me Nutella-n e mbetur dhe shtoni Ferrerot.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Përtej kufijve: Lukumadhe

Kemi mbuluar plot ëmbëlsira nga shtete rreth e rrotull botës, afër apo larg, por ...

Receta Pico de Gallo – Salca Meksikane

Nje nder gjera kryesore qe preferoj eshte sidomos kur fton njerez ne shtepi, shikoni ...

Zog pule ne furre me perime

Nje recete fantastike per nje darke per kater persona, ose edhe per tre nese ...

Receta bazike: Salca beshamel

Është nga salcat më të njohura e të përdorura, që çdo person i cili ...

Vegan Raw Carob bon-bons

This is one of the easiest recipes for bon-bons with carob powder out there! ...

Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të ...