Spaghetti cacio e pepe

Këto pastat të marrin në qafë. Kaq di të them. Për të mos thënë që janë ca receta aq të thjeshta sa të çudisin. Cacio e pepe pershembull është një recetë romane ku kombinimi i djadhit, ujit të makaronave dhe piperit arrijnë një shije jashtë kësaj bote.

Për këtë recetë ju duhen

  • Spaghetti
  • Piper i freskët
  • Djath i grirë (idealisht Pecorino romano ose parmigiano)
  • Vaj ulliri
  • Kripe

Përgaitja

  1. Zjeni makaronat 2 minuta më pak se sesa çfarë rekomandohet në paketim.
  2. Në një tigan të madh, hidhni vaj ulliri, piperin e sapo grirë edhe sapo të jenë makaronat gati, shtojeni edhe ato. Hidhni nje gjyem gote ujë nga ato të makaronave dhe lereni të gatuhet për rreth 2 minuta duke e trazuar herë pas here.
  3. Uleni nxehtësine, hidhni djathin e grirë edhe trazojeni.

Shërbejeni menjëherë. Kjo recetë këshillohet të shoqërohet me një Coca-Cola të ftohtë.

 

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Souffle me djathë

Prezantimi i parë që kam pasur me souffle-në e famshme franceze s’ka qenë tamam ...

Receta Pico de Gallo – Salca Meksikane

Nje nder gjera kryesore qe preferoj eshte sidomos kur fton njerez ne shtepi, shikoni ...

Biskota vegane me çokollatë

Dieta vegane sot nuk shihet me atë paragjykim që shihej në fillimet e saj ...

Salcat: Majonez me sriracha

Ne jeten tone (ose te pakten timen) nje pjese e rendesishme jane salcat qe ...

Tutorial: Sallatat

Sallatat jane ne mode kohet e fundit, kaq chic pasi mendojme qe eshte e ...

Kroketa me djathë dhe proshutë

Javë më parë, ju dhamë recetën e disa pufkave tepër të lezetshme me djathë ...