S’mores: Biskota, marshmallow dhe çokollatë

Ne shqiptarët s’e kemi fort të përhapur kulturën e kampingut, dhe aq më pak të shkopave me marshmallow (në shqip: alte) të ngulur në to, që shkrihen pranë zjarrit.

Në fakt, nuk është nevoja të shkojmë kaq larg për të provuar këtë snack, përkundrazi: në kushte shtëpie mund të përgatisim diçka edhe më të shijshme!

Receta e kësaj ëmbëlsire quhet s’mores, dhe është një shkurtim i “some more” (ca më shumë). Një emër tjetër është “sanduiç me alte”.

 

Përbërësit

24 biskota të thata Graham (ose biskota të tjera të sheshta nëse s’keni)

2 kallëpë çokollatë (me qumësht ose e zezë)

24 alte (masë standarde)

 

 

Përgatitja

  1. Nxeheni fillimisht furrën në 180 gradë. Në një tavë vendosni letër furre dhe rregullojini 24 biskotat mbi të.
  2. Mbi secilën biskotë vendosni 1 katror çokollatë dhe 1 alte.
  3. Futeni tavën në furrë për 4-6 minuta, sa për të shkrirë çokollatën dhe altet.
  4. Nxirrni tavën nga furra dhe vendosni një tjetër biskotë mbi to për të bërë një sanduiç.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Panzanella me finok, laker te kuqe dhe ullinj

Me kete recete tipike si prej fshatrave italiane e cila praktikisht eshte nje sallate ...

Vegan Raw Carob bon-bons

This is one of the easiest recipes for bon-bons with carob powder out there! ...

Makarona “Amatriciana”

E kam provuar për herë të parë këtë recetë, kur restoranti “Pastaria” në Bllok ...

3 Pasta verore qe kemi pritur gjithe vitin per ti bere

Gjate veres jane teresisht normale pushimet verdalle, dhe ku ka me mire nese jeni ...

One Pot Pasta with Spinach and Tomatoes

Ingredients: Cherry, grape or normal tomatoes, diced. Spinach. Basil. Half a pack of spaghetti. ...

Pule e Skuqur ne furre

I keni parasysh ato pulat e skuqura qe dalin neper filma – koncepti i ...