Arsyet pse duhet te perdorim Caj Jeshil.

Caj Jeshil

Kushedo qe lexon nje artikull online ose nje gazete e ka vene re zhurmen e madhe qe eshte bere per Cajin Jeshil dhe efektet e tij tek trupi i njeriut. Ketu do perpiqemi te permendim disa nga ato efektet.

  • Caji Jeshil ndihmon ne zvogelimin e kolesterolit ne gjak. Nje nga perberesit e tij aktiv, EGCG, rrit djegien e yndyrave ne trup dhe ne te njejten kohe na mbron nga mbipesha.
  • Disa studime tregojne qe Caji Jeshil rrit metabolizmin. Nje perberes i quajtur “polyphenol” rrit nivelet e oksidimit te yndyrave dhe shpejtesin sesi trupi kthen ushqimin ne kalori.
  • Shkencetaret mendojne qe Caji Jeshil ndihmon me problemet e zemres pasi ndihmon ne mirembajtjen e eneve te gjakut. Caji i mban enet e relaksuar dhe ne gjendje per te perballuar ndryshimet ne tensionin e gjakut.
  • Caji Jeshil ndihmon per mirembajtjen e lekure, e mban ate pa rrudha dhe heq shenjat e plakjes. Kjo ndodh fale vetive anti-oksiduese dhe anti-inflamatore qe bima mbizoteron.
  • Caji Jeshil permban kafeine. Nje kafe normale permban 100mg kafeine kurse nje got caj permban 25mg kafeine. Por caji gjithashtu permban dy perberes te tjere stimulues: “theobromine dhe theophylline” , permberes qe gjendjen dhe ne cokollate.
  • Caji Jeshil permban enzima, aminoacide, polifenole, karotenoide, vitamine, kafeine,antioksidant dhe veti anti-inflamtore.

Gjeja me e thjeshte qe mund te beni eshte te shtoni 2-3 gota caj ne dieten tuaj ditore per te permiresuar jeten tuaj.

  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Kallamarë të mbushur

Këtë recetë e kam hasur në një libër me receta greke, sepse afërmendsh, nuk ...

Krem bavarez me luleshtrydhe

Kjo periudhë është piku për luleshtrydhe dhe sigurisht, luleshtrydhet janë nga frutat më të ...

Te gatuash per veten: Seria 4 – Merr dreken me vete

Te marresh buke me vete, e thene ne shqip i jep nje konotacion aq ...