Djuner Pitka – Sandwici bullgar me epik qe ekziston

Bullgaria, si shume vende te ballkanit (duke perfshire dhe ne e) krenohemi per disa specialitete qe I quajme “tonat” por ne fakt jane ndikime te koheve te ndryshme te regjimit turk si puna e qofteve, musakase, sallatrave te ndryshme etj etj. Dhe te gjithe njerezit qe do pyesni, kete me thone.
Per mua nje nder gjerat me fantastike eshte nje forme sanduici I quajtur Дюнер в питка (lexo Djuner v Pitka – e shqiperuar: djuner me buke te rumbullaket).

Praktikisht eshte super I thjeshte dhe duhet:

  • Gjiro Pule
  • Sallate ruse
  • Laker, domate, kastraveca
  • Patate te skuqura
  • Nje lloj salce te bardhe qe kane keta
  • Speca djeges
  • Dhe ketchup

Ky lloj sandichi eshte nje forme tradicionale fast food-I qe eshte I shperndare ne te gjithe bullgarine. Ne fund, per nje cmim prej 2.8 leva (ose 1.4 euro) merr nje sandwich gjigand sa dy sufllaqe tonat)

Ndoshta kjo nuk eshte zgjidhja qe “perfaqeson” me se mirti ushqimi tradicional bullgar, por te pakten, ne syte e mij, percakton denjesisht jeten e nje te riu bullgar si ushqimin me te preferuar kur del ne oren 6am nga lokalet e nates 😉

Kaq kisha.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Burrata Crispy Baked Patatoes

Long weekend ahead and there is something that we lack in this region – ...

Menyrat e ndryshme sesi marinohet Pula.

Te gjithe e dine qe per te patur nje mish sa me te shijshem ...

Si te gatuajme per Darken e Krishtlindjes.

Darka e Krishtlindjeve eshte zakonisht burim stresi per cdo njeri qe mendon ta bej ...

Cocktail veror me gin dhe manaferra te fresketa

E keni parasysh ate pjesen gjate gatimit qe do te engledisesh me dicka. Per ...

Ëmbëlsirë me mjedër & çokollatë

Nuk mund të thuhet se mjedrat janë gjerësisht të përdorura nga shqiptarët. Edhe unë ...

Si te gatuajme Fileto Vici ne tigan

Kam pershtypjen qe nese keni lexuar postimin e fundit, Receten Biftek me gjalp dhe perime ...