Linguine Aglio Olio (vaj dhe hudhra)

Linguinet Aglio-Olio (ose Lignuine me vaj dhe hudhra – qe ne rastin konkret jane spagetti – keshtu eshte kur te teket dhe ske gje tjeter ne shtepi) jane nje nder ato receta qe ne dukje duken shume te thjeshta, por qe kombinimi I te gjithe perberesve krjion nje pjate me shije sinergjitke. Dhe eshte aq e thjeshte sa duket…praktikisht vaj, hudrha, majdanoz, limon dhe pasta. Per me teper, po spjegoj me poshte…

Perberesit:

  • 5-6 hudhra te qeruara
  • 1 tufe majdanoz, te lara
  • Gjysem gote vaj ulliri
  • 1 luge farra speci te kuq
  • Gjysem pako linguine
  • Gjysem limoni

Pergatitja:

  1. Duke qene se kjo eshte nje salce shume e thjeshte, kriposeni mire ujin e makaronave. Gatuajini makaronat al-dente (dmth 1 minute me pak se sa cfare ju rekomandojne instruksionet
  2. Gjate kohes qe behen pastat, pritini hudhrat holle. Qerojeni majdanozin nga deget e trasha dhe pritenis super holle.
  3. Nxhehni vajin e ullirit ne nje tigan te madh, me zjarr te mesem. Shtoni hudhrat dhe ne momentin qe jane afersisht te tostuara, shtoni farrat e specit te kuq dhe hiqeni nga zjarri.
  4. Pasi pastat te jene gati, shtojini ne tigan, por mos harroni te shtoni edhe pak nga uji I tyre. Une preferoj 6 luge per cdo pako (keshtu qe 3 luge jane ok per ju)
  5. Shtoni lengun e gjysmes te limonit, majdanozin dhe trazojini mire. Ne varesi se si ju del, shtoni kripe dhe piper qe te arrini shijen qe ju ben me shume sens.

Sherbejeni menjehere.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Vezë skoceze

Nuk kisha dëgjuar kurrë për këtë gatim, derisa e zbulova në botën e Youtube-t. ...

Marinara Klasike per dipping dhe pasta.

E keni parasysh sa fiksuese jane salcat? Sidomos ato salcat qe I tejkalojne konceptin ...

Gatuaj pa Receta Seria 6: Vaca frita de pollo kubane si ne south beach

Punoja me nje tip para shume vitesh qe po vazhdonte studimet ne University of Miami ...

Kek me qershi dhe kajsi

  Keku do dy gjëra: çokollatë ose fruta. I vetëm nuk të shijon aspak. ...

Bonet, ëmbëlsira nga Piedmonti

Pak persona mund të kenë dëgjuar për këtë ëmbëlsirë nga Piedmonti (veri-perëndim i Italisë), ...