Linguine Aglio Olio (vaj dhe hudhra)

Linguinet Aglio-Olio (ose Lignuine me vaj dhe hudhra – qe ne rastin konkret jane spagetti – keshtu eshte kur te teket dhe ske gje tjeter ne shtepi) jane nje nder ato receta qe ne dukje duken shume te thjeshta, por qe kombinimi I te gjithe perberesve krjion nje pjate me shije sinergjitke. Dhe eshte aq e thjeshte sa duket…praktikisht vaj, hudrha, majdanoz, limon dhe pasta. Per me teper, po spjegoj me poshte…

Perberesit:

  • 5-6 hudhra te qeruara
  • 1 tufe majdanoz, te lara
  • Gjysem gote vaj ulliri
  • 1 luge farra speci te kuq
  • Gjysem pako linguine
  • Gjysem limoni

Pergatitja:

  1. Duke qene se kjo eshte nje salce shume e thjeshte, kriposeni mire ujin e makaronave. Gatuajini makaronat al-dente (dmth 1 minute me pak se sa cfare ju rekomandojne instruksionet
  2. Gjate kohes qe behen pastat, pritini hudhrat holle. Qerojeni majdanozin nga deget e trasha dhe pritenis super holle.
  3. Nxhehni vajin e ullirit ne nje tigan te madh, me zjarr te mesem. Shtoni hudhrat dhe ne momentin qe jane afersisht te tostuara, shtoni farrat e specit te kuq dhe hiqeni nga zjarri.
  4. Pasi pastat te jene gati, shtojini ne tigan, por mos harroni te shtoni edhe pak nga uji I tyre. Une preferoj 6 luge per cdo pako (keshtu qe 3 luge jane ok per ju)
  5. Shtoni lengun e gjysmes te limonit, majdanozin dhe trazojini mire. Ne varesi se si ju del, shtoni kripe dhe piper qe te arrini shijen qe ju ben me shume sens.

Sherbejeni menjehere.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Burger Tradicional i bere ne Shtepi

Burger, aq sa eshte nje tradine amerikane dhe ka nevoje per bbq dhe grille, ...

S’mores: Biskota, marshmallow dhe çokollatë

Ne shqiptarët s’e kemi fort të përhapur kulturën e kampingut, dhe aq më pak ...

Biskota vegane me çokollatë

Dieta vegane sot nuk shihet me atë paragjykim që shihej në fillimet e saj ...

Si te gatuajme Shendetlie

Dyshoj te kete njeri qe mos ta dije se cfare eshte Shendetlia. Embelsire tradicionale ...

Te gatuash per veten: Seria 4 – Merr dreken me vete

Te marresh buke me vete, e thene ne shqip i jep nje konotacion aq ...