Pene me bizele dhe gjalp fragrant erezash

Tani eshte fiks koha e ereezave te fresketa dhe te gjelbra! Perdoreni ne avantazhin tuaj me kete recete super te thjeshte dhe super te fresket per vere.

Per gjalpin fragrant:

  • 1 kallep gjalpi
  • cerek gote ereza te zgjedhjes tuaj (une zgjodha mente dhe borzilok)
  • Kripe dhe piper

Per penet

  • Gjalpi fragrant
  • trecerek gote bizele
  • trecerek pako pene

Pergatitja:

  • ne nje tas, shtypni gjalpin me erezat dhe nje dore te mire kripe
  • Bejeni bashke ne nje leter plastike dhe vendosni ne nje forme cilindrike (si cigare 😛 ). Futeni ne frigorifer dhe lereni te fromohet
  • Gatuani pennet ne nje tenxhere te madhe. Marinojeni ujin me vaj ulliri dhe kripe kur te vloje, pastaj hidheni pennet. Nese bizelet tuaja jane te pagatuara, nga minuta e 5te e penneve hidhini dhe ato ne uje te behen (zakonisht duan aty tek 5-6 minuta). Nese bizelet jane te gatuara nga ana tjeter, skeni nevoje 🙂
  • Shtoni gjalpin ne nje tigan me zjarr te ulet, dhe sapo fillon te shkrije, hidhni pastat dhe bizelet. Trazojeni mire dhe sherbejeni menjere.
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Pule me ereza, agrume dhe kaperi

Te gjitha recetat qe kemi postuar deri tani kane patur si qellim kryesor nepsin ...

Cupcakes me Nutella dhe fruta pylli

Te dalim pak tek tema e embelsirave, mbase tema e preferuar e te gjitheve. ...

Pasta alla Carbonara

Carbonara eshte nje pjate Italiane, nga zona e Lazios, Rome, e cila eshte bere ...

Tartë “kokëposhtë” me mollë

Pas ëmbëlsirës së djeshme të çuditshme, “Ishujt lundrues”, bërë fund e krye me vezë, ...

Kek special me “rigon special” ne nder te 420

Nese keni pytje mbi pse eshte 420 ndiqni kete artikullin e vice per me ...