Akullore me çokollatë (3 përbërës!)

Bëmë një sondazh para disa ditësh në Instagramin e Delicious (@deliciousalbania), mbi preferencën e njerëzve kur vjen puna te akullorja, ushqimi më i dashur veror. Akullore me vanilje apo akullore me çokollatë, cila është e preferuara juaj?

Doli që e dyta kishte fituar më tepër zemra, dhe në fakt, as që habitemi. Jo se akullorja me vanilje nuk është e shijshme, përkundrazi, por nuk është një zgjedhje klasike si akullorja me çokollatë, dhe thuajse gjithnjë duhet shoqëruar me një tjetër shije, si frut apo (ironia) çokollatë. Megjithatë, edhe akullorja me vanilje nuk kishte përqindje aq të ulët preference. Ç’të thuash, vanilja është shije e thjeshtë, por padyshim që nuk mund të anashkalohet.

Megjithatë, në nder të akullores me çokollatë, the one and only, sot po ju japim një recetë jashtëmase të thjeshtë për përgatitjen e saj, me vetëm TRE përbërës.

A ka pak si tepër kalori? Dakord, e pranojmë, por kur ka qenë akullorja ushqim diete? Thjesht shërbejeni në porcione të vogla dhe hiqni vapën me këtë akullore të mrekullueshme.

 

Përbërësit (për 4-6 persona)

280 gr çokollatë në copa, që tretet, lloji bittersweet (pra jo e ëmbël)

1 kanaçe qumësht i kondensuar

470 ml ajkë e rrahur

 

 

Përgatitja

  1. Vendosni në një tas copat e çokollatës dhe shtoni edhe qumështin e kondensuar. Futini në mikrovalë për 30 sekonda, përziejini me pirun, më pas futeni tasin sërish edhe për 30 sekonda të tjera dhe përziejini, derisa çokollata të jetë tretur plotësisht.
  2. Rrihni fort ajkën derisa të bëhet e fryrë, dhe shtojeni pak nga pak në tasin me çokollatë, duke përzier me spatul gome, derisa të jenë përzier mirë.
  3. Futeni akulloren në një enë të përshtatshme dhe ngrijeni për 2-3 orë përpara se ta shërbeni.

Kaq ishte! Ju bëftë mirë!

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Gatuaj pa Receta Seria 5: Mengjes Japonez qe me ne fund mund ta beni ne shtepi

Ushqimi japonez, eshte I preferuari im – qe nga konceptet qe kane per menyren ...

Pankakes me kos dhe shege

Pankakes, petulla, whatever – I quajme si te doni. Te preferuarat e mija jane ...

Receta bazike: Brumi i picës

Në recetat bazike që kemi dhënë deri më sot, nuk ka si mungon një ...

Si të përgatisim reçel qershie

Nga të gjithë reçelnat që përgatit ime më, dhe ajo bën vërtet shumë, sepse ...

Ide Shën Valentini: Oysters (gocë deti)

Njihen si ushqim delikat dhe fantastik në shije, por sidomos si afrodiziak për njeriun, ...