Berxolle tigani me patate

Po marr parasysh qe qellon qe keni patate te zjera ne frigorifer – pasi eshte teresisht normale dhe eshte nje praktike teper funksionale qe duhet ta bejme te gjithe ne fillim te javes.

Per kete recete do te fokusohemi ne perberes super te thjeshte pa asnje teknike te veshtire gatimi.

Perberesit:

  • Berxolle derri do te ishte ideale, por edhe vici funksionon
  • Patate te zjera te ftohta(ose mund ti zjeni…)
  • Kripe, piper, paprika, vaj ulliri, gjalp, hudher, rozmarine.

Pergatitja:

  1. Marinoni berxollat me kripe dhe piper. Pritini cepat  (ku eshte cipa) pasi kjo do ti ndaloje te mblidhen.
  2. Ne nje tigan shume te nxehte, hidhini vaj ulliri, shtoni berxollat dhe gatuajini per 4-5 minuta.
  3. Kthejini, shtoni pak gjalp ne tigan, 1-2 hudhra te prera ne mes dhe pak rozmarine te fresket. Here pas here me nje luge lyejeni berxollen.
  4. Sapo te jete gati, hiqeni nga zjarri edhe vendoseni ne nje pjate, mbulojeni dhe mos e prekni.
  5. Ne te njetin tigan, shtoni patatet e zjerra te prera te vogla (si te doni – gjatesore, kubike etj) dhe jepini nje te skuqur. Ketu po kerkojme qe patatet te marrin nje faqe dhe te behen pak krokante. Marinojeni me kripe, piper dhe paprika. Miksojeni here pas here dhe kur mendoni qe jane fiks sic i doni.
  6. Sherbejeni menjehere.

Shoqerojeni me nje Coca-Cola te ftohte.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like