E hasa këtë recetë me emrin Pula “Maryland”, dhe  ekziston vërtet një gatim i tillë, lidhur me shtetin Maryland në SH.B.A., por nuk është gjë tjetër veçse pulë e skuqur, siç mund të keni parë në lokalet “KFC”.

Me që ra fjala, si ju duket ajo pulë? E provova herën e parë që u hap një dyqan “KFC”, dhe ndonëse ishte me mjaft shije, nuk më shkon ndërmend se si mund të jetë nga ushqimet më të dashura dhe të konsumuara amerikane. Stereotipi i dashurisë së amerikanëve për gjërat e skuqura është i vërtetë, më besoni. Kanë edhe panaire kushtuar vetëm ushqimeve të skuqura tej për tej, si pulë, Oreo, shalqi dhe një tub gjalpë.

Por sidoqoftë, rikthehemi te pula. Vërtet nuk është nevoja t’ju themi që duhet ta konsumoni vetëm një herë në sa kohë, nëse ju dhimbset zemra juaj, ama s’mund t’ju lëmë edhe pa recetën e saj.

Ah, duhet t’ju themi edhe diçka: Pula “Maryland” zakonisht shoqërohet me banane të skuqura.

 

Përbërësit (për 4 persona)

4 kofshë pule të mëdha

1 vezë e rrahur

3 lugë qumësht

100 gr thërrime buke të thara

1 lugë çaji spec i kuq

½ lugë çaji pluhur hudhre (ose hudhër e shtypur)

vaj për skuqje

Përgatitja

  1. Në një tas të vogël kombinoni vezën me 3 lugë qumësht.

2. Në një tjetër tas, kombinoni thërrimet e bukës me specin e kuq dhe hudhrën.

3. Zhytni copat e pulës te veza, më pas rrotullojini në thërrime buke.

4. Mbushni fundin e tiganit me rreth 1.5 cm vaj, më pas skuqni copat e pulës me thërrime, derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të skuqen tejpërtej. Thajini kofshët në letër kuzhine.

Ju bëfshin mirë!

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Si te gatuajme Strudel me molle

Tashi qe po na afrohen dhe festat te gjithe duan ate gjene e embel ...

Granita me caj te ftohte

Per te gjithe ne qe pushimet e ketyre viteve te fundit i kemi kaluar ne ...

Makarona “Amatriciana”

E kam provuar për herë të parë këtë recetë, kur restoranti “Pastaria” në Bllok ...

Oriz i embel me mango dhe arre kokosi

Elementet aziatike ne kuzhinen shqiptare jane teper minimale keshtu qe nje nder gjerat kryesore qe duhet ...

Ëmbëlsira me luleshtrydhe dhe maskarpone

Djathi e ka gjetur prej kohësh vendin e tij në ëmbëlsira, po të mendojmë ...