Kek me banane

Keku me banana mund të jetë nga ëmbëlsirat më të shëndetshme. Mund ta shoqëroni me një filxhan kafe, ose mund të shkoni akoma më larg: ta mbuloni me krem apo një shtresë çokollatë, nëse jeni adhurues i saj.

 

Përbërësit

6 banane të shtypura (si pure)

90 gr sheqer kaf

60 ml vaj

2 vezë të rrahura

1 lugë çaji esencë vaniljeje

315 gr miell

½ lugë çaji bikarbonat sode

2 lugë kafe e bluar, e tretur në 4 lugë çaji ujë të nxehtë

Sheqer pluhur

 

 

Përgatitja

  1. Merrni bananet, sheqerin, vajin, vezët dhe vaniljen dhe përziejini bashkë.
  2. Sitni miellin dhe bikarbonatin e sodës bashkë në një tas, dhe përziejini me bananet e shtypura dhe kafenë e tretur.
  3. Masën e përzier mirë hidheni në një formë pjekjeje dhe futeni në furrë me 180 gradë, për rreth 40 minuta, derisa të piqet.

Lëreni të ftohet dhe spërkateni me sheqerin pluhur.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Dashuria me Grand Marnier: Grand’O vere-vjeshte 2016

Grand Marnier per mua ka shume e shume kujtime te definuara shume mire dhe ...

Limonade me Luleshtrydhe dhe xhinxher

E keni parasysh ate koncetratin me limon dhe xhinxher qe beme? Tani eshte koha ...

Banane të karamelizuara me mjaltë & arra

Është nga ëmbëlsirat më të thjeshta për t’u përgatitur, që ime më e ka ...

Pulë me salcë të thartë dhe të ëmbël

Njerëzit duket se ndahen përgjysmë kur vjen puna te kuzhina aziatike, por gjithashtu, ata ...

Pule Piccata me limon dhe caperi

Koncepti I pules piccata eshte po aq Italian dhe sa amerikan ne teresi. Po ...