Torta Mimoza

Jemi në shkurt, dhe krahas Shën Valentinit, le të mos harrojmë edhe lulet mimoza, me panoramën e artë që krijojnë.

Në nder të tyre, po ju japim sot recetën e tortës Mimoza, krejt si lulet në fjalë në pamjen e saj.

 

Përbërësit (për 6-8 veta)

1 dozë e gjysmë pandispanjë nga receta këtu

1 dozë krem pastiçerie nga receta këtu

200 ml ujë

100 gr sheqer

1 gotëz liker Grand Marnier

Përgatitja

  1. Pandispanjën ndajeni në 3 shtresa, njëra pak më e hollë se dy të tjerat. Hiqjani me kujdes koren e jashtme shtresës më të hollë dhe grijeni trashë, që të përftoni copëza.
  2. Zieni bashkë ujin, sheqerin dhe likerin Grand Marnier, për të përftuar shërbet.
  3. Lageni një nga disqet e mëdhenj të pandispanjës me shërbetin, vendosni një shtresë krem pastiçerie, me shumë sasi në qendër të tortës.
  4. Vendosni sipër diskun tjetër dhe lyejeni të gjithën, edhe në anë, me kremin e mbetur.

5. Copëzat e pandispanjës së grirë shtrojini sipër me spatula, për të krijuar efektin e lules mimoza.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Ëmbëlsira me luleshtrydhe dhe maskarpone

Djathi e ka gjetur prej kohësh vendin e tij në ëmbëlsira, po të mendojmë ...

Gazpacho Veror

E bukura e veres, te pakten perkundrjet frutave dhe perimeve, eshte qe ka mjaftueshem nga te ...

Bon-bone vegan dhe te papjekura carobi

Kjo eshte nje nder recetat me te thjeshta per te bere bon-bone me pluhur ...

Negroni: Aperitivi Superior

Eshte e premte dhe e premtja do pakez alkool para darke, vere gjate darkes, ...

Qofte vegane Falafel

Me perhapjen e veganizimit, degjojme gjithnje e me teper “falafel, falalel”… po çfarë janë ...

Beef Wellington: Fileto Vici stil Wellington.

Shënim: Kjo recetë është aq fantastike dhe e shijshme sa mund të konsiderohet tepër ...