Pule e Skuqur ne furre

I keni parasysh ato pulat e skuqura qe dalin neper filma – koncepti i fried chicken? Kjo recete eshte si puna e atyre por e bere ne furre per te hequr qafe ate vajin ekstrem qe e karakterizon.

Ju duhen:

  • 3 luge kripe
  • 8 kofshe pule(pjesa e siperme)
  • 2 luge gjalp
  • gjysem gote miell
  • piper i fresket

Pergatitja:

  1. E para e punes eshte te merrni nje dore kripe dhe ta tresni ne uje te ngrohte, hidhni kofshet e pules aty (do te preferoj perhere pjesen e siperme te kofshes) dhe futeni mbulojeni me uje dhe akull.
  2. Lereni disa ore ne firgorifer. Kjo ndihmon te forcohet mishi dhe te mbaje nxehtesi.
  3. Ngroheni furren ne 200 grade.
  4. Ngirreni pulen nga firgoriferi dhe thaheni mire. Marinojeni me kripe dhe piper miell dhe shkundi ate qe nuk duhet. Kjo e ben qe te mos kete shume marinime dhe te mos kemi pjese te buta ne siperfaqe.
  5. Vendosni gjalpin ne tave dhe futeni ne furre te ngrohet.
  6. Pasi te jete shkrire gjalpi, ne tave vendosni pulen, mundohuni qe mos prekin njera tjetern pasi behet si mish mash pastaj. Pulen vendoseni me lekure poshte.
  7. Lereni te piqet per 40min – 1 ore.
  8. pastaj kthejeni po me kujdes mos hiqet lekura! Lereni dhe 20 minuta nga ana tjeter.
  9. Sherbejeni menjehere duke i hedhur siper piper te fresket.

Do me falenderoni per kete recete…

 

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Linguine ne tigan

Përbërësit: Gjysma e një paketë makarona linguine ose ndonjë lloj tjetër makarona qe ju ...

Sardele Seksi te marra ne dore

Ka dicka per kulturat e ndryshme qe me kenaq mua – nga se si ...

Biskota krokante me cokollate dhe arre kokosi

Pёrbёrёsit 500 g Corn Flakes 250 g Gjalpё 100 g Sheqer tё kaftё 150 ...

Kofshe Qengji me Salsa Verde dhe Kos me Mente

Kjo recete eshte nje recete qe eshte per 6-8 veta mundesisht. e ndare ne ...

Special: Dinner for two made at home for Valentines

Happy Valentine’s Day – the yet so commercialized but still one of those days ...