Tost me djathe dele dhe domate te furres

Buka e thekur ka dicka, qe perhere eshte nje nder gjerat me te mira ne vone. Nga me e thjeshta, buke e vjeter e thekur me gjalpe deri tek bageta e thekur me avokado, pancete dhe djathe, sot do flasim per nje tost te thjeshte, por pak fshataresk dhe ne te njejten kohe pak shik, fiks per kete kohe.

Gjithcka qe ju duhet: 5 minuta pergatitje + 20 minuta gatim = 25 minuta per nje pjate fantastike.

buke, djathe dhije, domate (pomodorinit jane perfekte), balsam, borzilok, vaj ulliri, hudher, kripe dhe piper

Nxeheni furren ne 210 grade. Prisni domatet ne copa te medha ose nese keni pomodorini, pergjysem dhe ne nje tas te madh i hidni bashke me hudhren e shtypur, erezat, vajin e ullirit dhe pak kripe. Vendosini siper nje letre kuzhine dhe marinoijini me kripe dhe piper. Vendosini ne furre dhe lerini te piqen per 20 minuta.

Gjate kohes qe domatet piqen, eshte koha per te thekur buken. Thekja e bukes eshte nje proces teresisht personal, ca duan ne tost, ose ca, si rasti ne fjale, nxehin nje tigan, me pak vaj ulliri dhe thekim buken aty, duke patur parasysh qe edhe mund te digjet keshtu qe kthejeni shpesh. Kur te jete gati, vendosni djathin e deles, pak uthull balsamike, shtoni domatet dhe marinoni me pak kriper the piper. Ju befte mire.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Crème brûlée (Krem i djegur)

Është e pamundur të mos e keni hasur këtë ëmbëlsirë! Mund ta keni parë ...

Kungulleshka të mbushura

Perimet e mbushura nuk janë pjatë e panjohur për ne, qofshin këto patëllxhanë, kunguj ...

Djuner Pitka – Sandwici bullgar me epik qe ekziston

Bullgaria, si shume vende te ballkanit (duke perfshire dhe ne e) krenohemi per disa ...

Një “mesazh” për ty këtë Shën Valentin

Është e habitshme se sa gjëra unike mund të krijosh me petë sfoliat dhe ...

Fusion

e nis me Fusion, pasi me bie rasti te shkoj shume shpesh dhe e ...