Puding me avokado dhe çokollatë

Kombinim i çuditshëm? Ja që funksionon! Kur mund ta përziejmë çokollatën me spec të kuq djegës, pse mos ta provojmë njëherë edhe me avokado?

Pastaj, mjafton vetëm t’i mblidhni përbërësit dhe t’i hidhni në mikser. Ja ku u bë pudingu!

 

Përbërësit (për 2 persona)

2 avokado të mëdhenj, të pjekur, të prerë në kubikë

3 lugë kakao pluhur

125 ml çokollatë e shkrirë

60 ml qumësht

2 lugë shurup panje (ose mjaltë)

1 lugë çaji ekstrakt vanilje

 

 

Përgatitja

  1. Futni në një mikser avokadot, kakaon, çokollatën e shkrirë, qumështin, shurupin e panjës dhe ekstrakt vaniljeje
  2. Bluajini derisa të jetë një masë homogjene, duke kruar edhe anët e mikserit për të mos i lënë asgjë pa bluar.
  3. Zbrazeni përzierjen në tasa dhe futini në frigorifer.

Shërbejeni pudingun të ftohtë. Ju bëftë mirë!

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Tartë “kokëposhtë” me mollë

Pas ëmbëlsirës së djeshme të çuditshme, “Ishujt lundrues”, bërë fund e krye me vezë, ...

Si të përgatisim majonezë

Njerëzit ndahen në 2 kampe kur vjen puna te majoneza. Unë personalisht hyj te ...

Sallate japoneze me kastraveca

Perhere kam qene i fiksuar me kuzhinen japoneze. Eshte seriozisht e nje niveli tjeter ...

Spaghetti alla Nerano – Pasta me kungulleshka verore

Ne piken ku kungulleshkat jane teresisht te frekseta dhe ngelen nje nder perimet e ...

Salca Hollandaise (për vezë Benedict)

Në kulinari, nëse ke thënë “salcë Hollandaise”, ke thënë bashkë me të edhe “vezë ...

Biskota të shkrifëta me gjalpë

Thonë që gjalpi është sekreti i jetës. Të paktën, kështu kam dëgjuar në filmin ...