Pasta alla Carbonara

Carbonara eshte nje pjate Italiane, nga zona e Lazios, Rome, e cila eshte bere e famshme ne mes te shekullit te 20, dhe sot eshte dita e saj.

Per kete pjate mund te zgjidhni pastat qe keni me qejf (do ishte mire qe te zgjidhnit pasta te cilat te ishin pak poroze), zakonish pastat alla carbonara vijne me spaghetti. 

Video recipe si me poshte

Perberesit:

  • 250 g pasta 
  • 100 djath pecorino romano 
  • 150 g Guanciale (eshte produkt mishi i kuruar i pergatitur nga faqet derrit)
  • 2 kokrra veze te plota 
  • 3 te verdha vezesh
  • kripe, piper

Pergatitja:

  1. Rrahim 3 te verdhat e vezeve dhe 2 vezet e plota ne te tas. 
  2. Grim ne rende djathin pecorino romano dhe ja shtojme vezeve, i rrahim mire sa te behet mase kremoze.
  3. Vendosim pastat te ziejn me kripe, 
  4. Presim ne copa te vogla ose ne kubike te vogla Guancialen dhe i skuqim mire ne tigan te madh pa i shtuar vaj. (mund ta zevendesoni edhe me pancete por mundohuni te zgjidhni nje pjese me shume dhjam)
  5. Heqim guancialen duke lene yndyren ne tigan, kullojme pastat dhe i shtojme tek yndyra e guanciales i kaurdisim dhe i hedhim piper. 
  6. Kujdesuni qe pastat ti keni hequr nga zjarri po ne njejten hohe te jene dhe te ngrota (jo shume pasi veza mund te mpikset) dhe i shojme masen me veze dhe pkorino.
  7. I perziejm mire dhe i shtojme guancialen dhe pak piper.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Brownie vegane (sërish të shijshme)

Kam konsideruar seriozisht që ta provoj kuzhinën vegane, me hovin që ka marrë vitet ...

Te gatuash per veten: Seria 3 – Receta ne nje tigan

Nje nder gjerat me te tmerrshme qe ekzistojne sot ne mendimin tim jane larja ...

Receta bazike: Krem pastiçerie

Nga recetat kryesore të pastiçërisë që duhet të dini, në jeni fans i përjetshëm ...

Sallata me laker pakez ndryshe me majonez dhe uthull molle

Koncepti i sallates ne rajonin tone eshte kryesisht i lidhur me thjeshtesine qe kombinojne ...

Mini-kekët “Madeleine”

Fine si vetë emri i tyre! Duken si biskota, por në fakt “Madeleine” janë ...

How to cook a steak

Simply put – there is nothing like a great freaking steak cooked wonderfully. Follow ...