Pasta me pesto, pomodorini dhe burrata

Te djelave per mua ka qene cdo here dreke nga prinderit, por kete specifike, per shume arsye qe i dime te gjithe zgjodha te thjeshtoja pak jeten time me pak pasta. Alternativa tjeter do te ishte nje qasje e lidhur me brunch – por u zgjova shume heret dhe kjo nuk bente sens.

Ne parim ju duhen tre perberes kryesore – elementi qe do te bejme salcen (pesto ne rastin konkret), perberesi qe do ti japim pak aciditet(pasi pesto eshte pak i rende) dhe ai perberesi qe do ta beje superiore – burrata…eh e bukura burrata

Pergatija eshte teper e thjeshte dhe skeni nevoje as per shume para-pergatitje.

  1. Gatuani pastat tuaja te preferuara – do te rekomandoja ndonje gje te shkurter – dhe gatuani per dy veta.
  2. 1 min para se pastat te jene gati, hiqini nga zjarri edhe rezervoni pak uje makaronash.
  3. Ne nje tigan te nxehte me pak vaj ulliri, shtoni ne luge gjelle pesto al Genovese – zgjidhni brandin tuaj te preferuar
  4. I hidhni pak qumesht ne menyre qe te miksohet thjeshtesisht edhe shtoni pastat bashke me ujin e rezervuar.
  5. Hiqeni tiganin nga zjarri dhe vazhdoni ti trazoni bashke deri sa makaronat ta thithin te gjithe ujin (ose sa te doni se sipas midese)
  6. Vendosni neper pjata me pak pomodorini te ndare me katersh dhe cerek burrate.
Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Salcat: Majonez me sriracha

Ne jeten tone (ose te pakten timen) nje pjese e rendesishme jane salcat qe ...

Çyreku i Pashkëve

Vite më parë, për njëfarë kohe, mamaja e kishte zakon të na blinte çyrek ...

Qitro i sheqerosur

Ndonjëherë, gjatë pushimeve të shkurtra në shkollë apo në punë mund t’ju kapë një ...

Bëje vetë: Ragù bolonjeze

Nuk e di cilën markë salcash për pasta preferoni, por unë personalisht zgjedh “Barilla”-n. ...

Kroketa me djathë dhe proshutë

Javë më parë, ju dhamë recetën e disa pufkave tepër të lezetshme me djathë ...