Nëse nuk ndiheni mjaftueshëm të sigurt për të përgatitur ëmbëlsira që kërkojnë miell, vezë, rrahje, pjekje e të tilla veprime me radhë, gjithmonë mund të mjaftoheni me një tavë me fruta të pjekura, shoqëruar me erëza, fruta të thata etj. Të tilla janë për shembull mollët e pjekura të mbushura me arra, receta e të cilave ndodhet këtu. Po ashtu, një kombinim më “edgy” janë dardhat e pjekura me xhenxhefil dhe kanellë, recetën e të cilave po japim sot.

Shurupi në të cilin piqen dardhat u jep atyre një shije fantastike, vetë dardhat bëhen të buta dhe shumëfishohen në shije, dhe sikur kjo mos t’ju mjaftojë, gjithmonë mund ta shoqëroni këtë ëmbëlsirë me një kupë akullore me vanilje, shije neutrale që e komplimenton pjatën fare mirë.

Përbërësit (për 4 persona)
4 dardhë të mëdha
300 gr ajkë/krem i rrahur (heavy cream)
55 gr sheqer i imët
½ lugë çaji ekstrakt vanilje
½ lugë çaji kanellë
1 lugë çaji xhenxhefil i grirë

Përgatitja
1. Ndizeni furrën me 190 gradë. Bëni me gjalpë një tavë të vogël pjekjeje.
2. Hiquni dardhave lëkurën, bishtin, ndajini përgjysmë nga lart dhe hiqni bërthamat. Vendosini përmbys në tavën e bërë me gjalpë.
3. Përzieni bashkë në një tas kremin e rrahur, sheqerin, ekstraktin e vaniljes, kanellën dhe xhenxhefilin dhe derdheni përzierjen sipër dardhave.
4. Piqini dardhat për 30-35 minuta, duke ua hedhur lëngun sipër herë pas here, derisa dardhët të jenë të buta dhe në ngjyrë kafe në sipërfaqe. Kremi duhet të jetë i trashë dhe të bulëzojë. Hiqeni nga furra dhe ftohini para shërbimit.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum porttitor pharetra sem. Aliquam nec ...

Si te gatuajme Strudel me molle

Tashi qe po na afrohen dhe festat te gjithe duan ate gjene e embel ...

Biskota me mente & çokollatë (inspiruar nga “After Eight”)

Çokollatë dhe mente? S’duken si dy përbërës që shkojnë bashkë, apo jo? Megjithatë, nëse ...

Pule me kerpudha, mente dhe copa buke gjigande

Kjo eshte nje pjate pak speciale, me disa hapa por qe e gjitha behet ...

Fundjava ne gote.

Fundjava niset ne menyre te perkryer me nje smoothie energjike. Ne nje mikser hidhni: ...

S’mores: Biskota, marshmallow dhe çokollatë

Ne shqiptarët s’e kemi fort të përhapur kulturën e kampingut, dhe aq më pak ...