Krem me çokollatë dhe portokall

Të përfitojmë sa jemi në stinë portokallesh, dhe të mos i hamë thjesht të qëruar, ndonëse janë perfektë ashtu siç janë.

Megjithatë, çdo gjë bëhet më e mirë me çokollatë!

 

Përbërësit

300 gr çokollatë

100 gr sheqer pluhur

250 gr gjalpë

Gjysmë gote liker portokalli ose lëng portokalli nëse s’keni

600 ml ajkë

8 të verdha vezësh

125 gr sheqer

 

Përgatitja

  1. Vendosni çokollatën, sheqerin, gjalpin, dhe likerin e portokallit në një enë dhe shkrijini në banjomari, duke i përzier herë pas here. Fikni pastaj zjarrin por lëreni enën brenda në ujin e vluar.
  2. Rrihni të verdhat e vezëve, hiqni çokollatën nga banjomaria dhe shtojini vezët e rrahura. Bëjini njësh me çokollatën, do t’ju duhen 10 minuta.
  3. Hidhni aty edhe ajkën dhe mos e rrihni në lëvizje rrethore, por nga lart poshtë, derisa të njëtrajtësohet.
  4. Vëreni ëmbëlsirën në një enë dhe ftoheni në frigorifer për 3 orë para se ta shërbeni.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Pene me brokoli, pana dhe fileto pule

Eshte kjo koha tani qe po nderrohet gjaku dhe eshte bere pak problematike te ...

Brownie me Nutella me 3 perberes

Gezuar 1 Qershorin! Nje nga ato recetat qe I bejne te gjithe dhe super ...

Tost me djathe dele dhe domate te furres

Buka e thekur ka dicka, qe perhere eshte nje nder gjerat me te mira ...

Pasta me spinaq dhe domate ne nje tigan

Ditet e javes jane perhere te veshtira per te gatuar dhe per te gjetur ...

Mini-kekët “Madeleine”

Fine si vetë emri i tyre! Duken si biskota, por në fakt “Madeleine” janë ...