Gjeja me e thjeshte qe mund te beni gjat nje darke kur vini ne shpi vone nga puna eshte Patate e plote ne furre. Ky gatim do 10 min pune pergatitore dhe 45-60 ne furre teksa ju vazhdoni beni punet tuaja. Kjo shoqerohet ose vetem me gjalp ose nje salc e bere me kos.

Per kete recete ju duhen :

  • 1 patate per person
  • Vaj ulliri
  • Krip/Piper
  • Gjalp/Salce
    • 1 lug caji kos
    • 1 lug caji majonez
    • disa pika limon
    • majdanoz
    • djath kackavall
    • Kripe/Piper

Hapim furren ne temperaturen 220 grade dhe nxjerrim nje tave te cilin e veshim me leter alumini.

Marrim pataten dhe e lajme ne uje duke e ferkuar ose me duar ose me furce , por nuk e qerojme. I ferkojme me pak vaj ulliri, i shpojme me periun dhe i vendosim ne tave duke i sperkatur me kripe dhe piper. Ato lihen ne furre per 45-60 min , mund ti provoni shume kollaj duke i shpuar me pirun dhe nqs sjane te forta ath jane pjekur.

Per te bere salcen duhet te perzjejme gjith perberesit ne nje tas dhe ta provojme per kripe.

Ne momentin qe jemi gati ath nxjerrim patatet, i presim ne gjysem por jo komplet dhe ose i hedhim gjalp siper me krip dhe piper ose salcen e pergatitur. Po te deshironi mund ti sperkasni pak me djath siper.

Keshillohen te hahen te nxehta ne momentin qe dalin .

  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Përtej kufijve: Lukumadhe

Kemi mbuluar plot ëmbëlsira nga shtete rreth e rrotull botës, afër apo larg, por ...

Gezuar 4 Korrikun me mafishe me Red, White & Blue

Per mua, 4th of July, ose 4 Korriku ka nje vend special ne kalendarin ...

Spinaq me qiqra dhe veze te skuqur

Sot, si para ose gjate plakave te marsit – eshte fiks koha per dicka ...

Si te gatuajme Kulacka ne tigan

E gjithe kjo histori nisi te djelen ne mengjes kur u zgjova me nje ...

Tost me Rikota, dardhe dhe mjalte

Keto jane super snacks qe hahen shpejt e shpejt, per darke, ose dhe per ...

Zupa emiliane

E quajmë zupë emiliane, por vetë italianët e quajnë “zuppa inglese”, pra zupa angleze ...