Kek me qershi dhe kajsi

 

Keku do dy gjëra: çokollatë ose fruta. I vetëm nuk të shijon aspak.

Sot do të përgatisim kek me qershi dhe kajsi, duke qenë se kekun me çokollatë e kemi mbuluar.

 

Përbërësit

45 gr miell tërshëre

60 gr sheqer kaf

125 gr kajsi të grira, të thata

440 gr qershi të grira, të thata

375 ml qumësht i skremuar

325 gr miell

2 lugë çaji kanellë

 

Përgatitja

  1. Përzieni në një tas miellin e tërshërës, sheqerin, kajsitë, qershitë, qumështin. Mbulojeni për 2 orë dhe përziejeni herë pas here, derisa të jetë bërë e butë.
  2. Sitni miellin dhe kanellën, pastaj përziejini me përzierjen e mësipërme.
  3. Masën e përgatitur hidheni në një enë me formë, dhe piqeni në 180 gradë për rreth 45 minuta, derisa të jetë pjekur mirë.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum porttitor pharetra sem. Aliquam nec ...

Souffle me djathë

Prezantimi i parë që kam pasur me souffle-në e famshme franceze s’ka qenë tamam ...

Qofte vegane Falafel

Me perhapjen e veganizimit, degjojme gjithnje e me teper “falafel, falalel”… po çfarë janë ...

Tost me dardhe, spec djeges dhe gjalp

Ok keto tostet jane fantastike! Pse do do thoni ju? Sepse shume thjesht i ...

Tost me Rikota, dardhe dhe mjalte

Keto jane super snacks qe hahen shpejt e shpejt, per darke, ose dhe per ...

Si te gatuajme Biftek me gjalp dhe perime te furres

  Vazdojme e flasim per gjera te mira dhe te thjeshta dhe receta e ...