Një nga gjërat bazë që duhet të dini në gatim është se si të gatuani frutat e detit (krahas pastrimit të peshkut, por kjo është për një tjetër postim).

Midhjet janë ndër gatimet më popullore, dhe me të drejtë, pasi jo vetëm janë të shijshme, por edhe të thjeshta për t’u gatuar. Mos u trembni nga guaska e tyre e zezë, pasi nën veprimin e zjarrit, midhjet “dorëzohen” vetë për ju.

 

Përbërësit (për 6 veta)

1.2 kg midhje

4 lugë vaj ulliri

2 thelpinj hudhër

Gjysmë gote verë e bardhë

Kripë e piper

Lëngu i një limoni

 

 

Përgatitja

  1. Kruajini mirë guaskat e midhjeve, lajini dhe shpëlajini disa herë. Vendosni në zjarr një tigan të mesëm me vaj dhe hudhrën e shtypur.
  2. Pas 1 minute shtoni midhjet dhe çojeni pak flakën. Kriposini, hidhuni piper dhe lagini me verë.
  3. Mbulojini midhjet me kapak dhe lërini në zjarr derisa të hapen guaskat. Duhen 6-10 minuta.
  4. Fikni zjarrin, hiqni lëngun e tepërt të gatimit dhe spërkatini me lëng limoni. Shërbejini menjëherë.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Jambalaya, nga New Orleans

Nga kuzhinat më të spikatura në SH.B.A. është ajo e shtetit të Luizianës, specifikisht ...

Kek “Bjondinat”

Më ra në sy kjo ëmbëlsirë ndërsa kisha humbur në Youtube, në labirintin e ...

Kafe irlandeze

Kafe Irlandeze

Ne keto dite te ftohta dimer ska gje me te mire sesa ta nisesh ...

Koncetrat Limoni me Xhinxher

Eshte bere nje gje super e famshme keto kohe ne fakt uji me kastravec, ...

Si te gatuajme supe me brokoli

Si te gatuajme Supe me Brokoli.

Ne keto dite te ftohta dimri qe po afrojne ska asnje gje me te ...