Puding me oriz

Duke vazhduar me receta pudingu, sot kemi për ju puding orizi. Rrushi i thatë dhe ekstrakti i vaniljes që i shtojmë këtij pudingu i japin një shije mjaft të veçantë, për të mos ngelur thjesht te shija e pafajshme e orizit me qumësht.

 

Përbërësit

140 gr oriz i bardhë i pagatuar

500 ml qumësht

70 gr sheqer

1 vezë e rrahur

90 gr rrush i thatë

1 lugë gjalpë

½ lugë çaji ekstrakt vanilje

 

Përgatitja

  1. Zieni 300 ml ujë në një tenxhere, dhe hidhni orizin në ujin që zien. Ziejeni në zjarr të ulët për 20 minuta.
  2. Kulloni orizin dhe në të njëjtën tenxhere, përzieni orizin, 375 ml qumësht, sheqerin. Gatuajeni për 15-20 minuta në nxehtësi mesatare, duke e përzier.
  3. Shtoni më pas pjesën e mbetur të qumështit, vezën, dhe rrushin e thatë. Gatuajini për 2 minuta.
  4. Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni gjalpë dhe vanilje, duke e përzier. Hidheni pudingun në tasa dhe shërbejeni të ftohtë.

Mund t’i shtoni edhe kanellë nëse dëshironi.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Omlette du Formage (aka Omlete me djath)

Mengjesi i se Dieles mund mund te jete i thjeshte dhe elegant, gjithashtu omeleta ...

Crème brûlée (Krem i djegur)

Është e pamundur të mos e keni hasur këtë ëmbëlsirë! Mund ta keni parë ...

Biskota krokante me cokollate dhe arre kokosi

Pёrbёrёsit 500 g Corn Flakes 250 g Gjalpё 100 g Sheqer tё kaftё 150 ...

Tortë me fruta pylli

Të hidhemi nga anët e shëndetshme të gatimit tani, me që u bënë disa ...

Granita me caj te ftohte

Per te gjithe ne qe pushimet e ketyre viteve te fundit i kemi kaluar ne ...

Linguine Aglio Olio (vaj dhe hudhra)

Linguinet Aglio-Olio (ose Lignuine me vaj dhe hudhra – qe ne rastin konkret jane ...