Receta bazike: Mafishe që të shkrijnë në gojë

Kam zakon që sa herë dal nga mësimi, të blej 30-50 lekë mafishe te pastiçeria pranë fakultetit tim.

Si ia bëj që ruaj peshën trupore? Mos më pyesni, është mister. Megjithatë, e di që kam për t’i parë pasojat e këtyre pufkave të shijshme shkumore mjaft shpejt, nëse vazhdoj me këto ritme.

Ndërkohë, kaq të thjeshta sa qenkan mafishet për t’u përgatitur, s’po i harxhokam më lekët te pastiçeria ku jam bërë kliente besnike. Më mirë t’i gatuaj paraprakisht në shtëpi, dhe t’i marr si snack në shkollë!

 

Përbërësit (për 12-14 mafishe)

E bardha e 2 vezëve

100 gr sheqer i imët

Gjalpë për të lyer tavën

 

 

Përgatitja

  1. Të bardhat e vezëve rrihini në një tas të madh derisa të bëhen borë e trashë.
  2. Shtoni sheqerin lugë pas luge, asnjëherë më shumë, sepse prishet konstrukti i mafisheve, dhe vazhdoni t’i rrihni.
  3. Me lugë, hidhni në distanca të rregullta sasi nga masa e përgatitur në një tavë të bërë me gjalpë. Kalojini në furrë me 120 gradë derisa mafishet të bëhen të thata dhe kërcitëse, gjë që mund të dojë më shumë se 1 orë, në mos 1 orë e gjysmë. Kontrollojini vazhdimisht.
  4. Pasi të jenë pjekur mirë dhe ta mbajnë formën e tyre, pa u ulur në volum me ftohjen, ftohini në një rrjetë pastiçieri, pastaj ruajini të mbyllura mirë në një kuti teneqeje.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (1)

  • Gisela Isufi

    Mua mafishet me marrin ngjyre kafe siper edhe nuk piqen se kuptoj pse. Si mund ta evitoj kete?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Krem çokollatë me Kahlua

Krahas ëmbëlsirave me pullë jeshile, pra të konsumueshme edhe nga fëmijë (siç është e ...

10 Super ushqimet

10 Super-Ushqime

Lista e meposhtme permend disa nga ushqimet te cilat konsiderohen te kene efekte shume ...

Krem karamel

E quajmë krem karamel, por emri origjinal i kësaj ëmbëlsire është në fakt “flan”. ...

Sallate japoneze me kastraveca

Perhere kam qene i fiksuar me kuzhinen japoneze. Eshte seriozisht e nje niveli tjeter ...

Shishkebap me mustarde dhe hudher

Marr shkas nga fundjava e fundit me super diell dhe gjeni me poshte nje ...

Rosto vici e thjeshte dhe perfekte

Ne mendjen time rosto-ja eshte nje nder gjerat qe kemi bere neper festa – ...