U perpoqa te haja shendetshem ne restorantet e Tiranes.

Tirane moj tirane…nje pjate e servirur e nxehte dhe pa perime, e marinuar me pak pluhur dhe pak monoksid karboni me nje garniture trafiku…cte hash..

Nejse, kjo vjen prej nje te hene paradite ne trafik, ku skishte kondicioner makine qe te bente derman dhe e shoqeruar me pak pune. Nuk eshte aq keq jo…

Pyejtja e dites, pertej recetave, a hahet shendetshem neper restorantet e Tiranes? Nese je dikush qe, shpenzon drekat jashte, dhe qellon qe duhet te hash sa andej e kendej…si ja ben?

Pergjigja standarde do te ishte: Hajd mo, bej si bej…

JO!

Ne jemi nje popull ku kultura e restoranteve karakterizohet nga dy ekstreme:

  1. Koncept Gostije
  2. Koncept Haute Cousine me te futme – se eshte e mire dhe ti nuk merr vesh…

Te dyja konceptet, te bejne ty nje person me bark, me yndyrna te larta ne gjak dhe me disa rekomandime nga doktori kur ben check up-in per te vene duart ne koke…

Ndoshta dhe jam edhe une shume ekstrem, por kur po mendoja sot per dreke se ku doja te shkoja, sikur spo me ngjiste shume ideja. Normalisht, perhere ka nje zgjidhje, dhe ideale…te gatuajme vete! Por jo nga ato pikat ekstreme sic na karakterizojne…nuk do hame hic jashte per 1 muaj, dhe pastaj i fut dy sufllaqe ne 4am dhe ankohesh pse te dhemb stomaku!

Baby steps! Ka nje qerre me receta ne delicious.al, nga mengjese, dreka dhe darka. Mjafton te provoni dhe te perpiqeni.

Nese dikush ja ka arritur, me thoni…se plasa!

hajd nje vete te mbare

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Tartë “kokëposhtë” me mollë

Pas ëmbëlsirës së djeshme të çuditshme, “Ishujt lundrues”, bërë fund e krye me vezë, ...

Cupcakes me Nutella dhe fruta pylli

Te dalim pak tek tema e embelsirave, mbase tema e preferuar e te gjitheve. ...

Gatuaj pa Receta Seria 6: Vaca frita de pollo kubane si ne south beach

Punoja me nje tip para shume vitesh qe po vazhdonte studimet ne University of Miami ...

Fettuccine me pule dhe salce alfredo

Nje nder gjerat me interesante dhe te thjeshta per te gatuar jane pastat dhe ...

Pufka me çokollatë

Francezët i quajnë “profiterol me çokollatë”, por emrin e kësaj ëmbëlsire e kam pasur ...

Bëje vetë: Ragù bolonjeze

Nuk e di cilën markë salcash për pasta preferoni, por unë personalisht zgjedh “Barilla”-n. ...