Kompleksiteti i Filetos te Pules dhe thjeshtesia qe e karakterizon pjekjen e saj

Te pjekesh ne furre duket sikur eshte nje aktivitet qe vetem mammat tona dine ta bejne. Zakonisht shumicen e vakteve tona i heqim duke skuqur gjera ne tigan, dhe furra ngelet e paperdorur.

Si me poshte pergatitja:

  1. Ngoheni furren ne 230 grade. Per fileto pule te plote ka nje llogjike pune: shpejt dhe me temperature te larte.
  2. Sigurohuni qe filetoja e pules eshte ne temperature ambienti. Nje hap ekstrem I rendesishem pasi ndikon ne pjekje
  3. Marinojeni mire fileton – me duar. Erezat mund te jene nga me te ndryshmet. Duke qene se fileto e pules eshte nje mish jo me shume shije te forte, mund te eksperimentoni me shije te ndryshme. Me klasiket jane kripe, piper dhe rozmarine.
  4. Vendoseni ne nje tave. Une preferoj te shtoj nje leter kuzhine poshte qe te minimizoj larjen e taves.
  5. Sigurohuni qe furra eshte nxehur. Vendoseni te dhe per 25 minuta eshte gati. Ne varesi te furres (pasi disa jane te mira, disa te perdorura etj etj) koha mund te varjoje nga 20-30 minuta.
  6. Done.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Biskota me mente & çokollatë (inspiruar nga “After Eight”)

Çokollatë dhe mente? S’duken si dy përbërës që shkojnë bashkë, apo jo? Megjithatë, nëse ...

Speciale: Darke per dy ne shtepi per shen valentin

Gezuar diten e Shen Valentinit – e cila sado e mbi-komericializuar prape ngelet nje ...

Pufka “Margarita” (me tekila!)

Kujt mund t’i bëjnë dëm ëmbëlsirat? Mund të jenë të vetmet krijime që shijohen ...

Kruasant: Metoda e shkurtër

A mund të biem të gjithë dakord që kruasantët janë ushqimi i përkryer për ...

Krem me çokollatë dhe portokall

Të përfitojmë sa jemi në stinë portokallesh, dhe të mos i hamë thjesht të ...

Fettuccine me pule dhe salce alfredo

Nje nder gjerat me interesante dhe te thjeshta per te gatuar jane pastat dhe ...