Koncepti I pules piccata eshte po aq Italian dhe sa amerikan ne teresi. Po te shkosh ne itali, kur porosity nje piccata te vjen fileto vici me nje salce gjalpi dhe vere. Amerikanet, ose me sakte kuzhina e tyre e ka transformuar ne nje recete fancy per chicken fingers. Oh well, eshte super fantasitke ama. Do ju keshilloja ta shoqeronit me nje dore fettuchine oe lingunine pasi salca eshte e bollshme.

Do ju duhet:

  • 2 fileto pule, te prera ne mes.
  • Kripe dhe piper
  • Miell
  • 6 luge gjalp
  • 5 luge vaj ulliri
  • Gjysem gote leng limoni I fresket
  • Gjysem gote uje te ngrohte me koncentrat pule
  • Cerek gote kaperi te shplare (ose nje kavanoz nga at ate vegjlit)
  • Cerek gote majdanoz I fresket I prere holle.

Pergatitja:

  1. Marinoni copat e pules me kriper dhe piper dhe mbulojini me miell duke shkundur cfare ka extra.
  2. Ne nje tigan te madh, me zjarr te mesem ne te ulet, shkrini 2 luge gjalpe dhe 2 luge vaj ulliri. Kurt e jete nxehur tamam, vendosni pulen dhe gatuajeni 3 minuta cdo ane (kontrollojeni me pirun njeren nga ato – pula eshte e rendesishme te gatuhet mire). Per cdo 2 copa pule, shtoni 2 luge gjalpe dhe 2 luge vaj ulliri dhe perhere shtojini te skuqet pulen ne momentin qe eshte nexehur mire(ne kemi 4 keshtu qe do behet dy here).
  3. Kur te gjitha copat e pules te jene gati, hiqini dhe shtoni ne tigan (ashtu sic eshte me vaj e gjalpe) lengun e limonit, kaperit dhe ujin me koncentrat te pules. Cojeni ne vlim te gjithe kete masen dhe cfare bej une qe kruaj fundin e tiganit per te hequr ato pjeset kafe qe kane ngelur nga pula (se jane aq te mira dhe plot shije). Kontrollojeni per marinim dhe shtoni nese eshte e nevojshme (une gjate gjithe kohes hedh me pak kripe se cduhet keshtu qe I bie perhere te shtoj) dhe ne kete pike vendsoni copat e pules. Lereni te zjeje per rreth 5 minuta.
  4. Ne kete pike duhet te bejme dy gjera
  • Te heqim pulen dhe ta vendsim ne pjate
  • Dhe te shtojme gjalpin e ngelur ne tigan, bashke me salcen dhe ta rrahim me pirun. Hidhjani pastaj salcen siper pules dhe shtoni pak majdanoz te fresket siper.

Kaq.

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Penne Alla Amatriciana

Pastat sic mund ta keni vene re ngelen nje nder gatimet tona te preferuara. ...

Toptha Cokollate plot energji

Kjo nuk eshte recete tamam – thjesht kombinohen ca perberes te cilet te zgjojne. ...

Fundjava si Smoothie

Fundjava ne gote.

Fundjava niset ne menyre te perkryer me nje smoothie energjike. Ne nje mikser hidhni: ...

Tost me dardhe, spec djeges dhe gjalp

Ok keto tostet jane fantastike! Pse do do thoni ju? Sepse shume thjesht i ...

Oriz I verdhe Domenikane per te lepire gjishtat

Kur them Domenikane, mendoj per Punta Cana, plazhet fantastike, te mbushur me amerikanet e ...