Fetuchine me kerpudha, asparag dhe parmixhano

Keto recetat gatimi jane aq te thjeshta edhe pse duken sikur cfare jane…e rendesishme eshte te gatuani makaronat si duhet (ca ju thote paketimi) dhe mos digjen gjerat…kaq. Si te gatuajme makarona qe e tejkalojne ate “makarona me gjalp” (qe btw – ewww)

Ju duhen:

  • 3 luge vaj ulliri
  • Nje dore asparagus, te pastruara dhe te prera ne copa 5cm (1gisht)
  • Kripe, Piper
  • 2 luge gjalp
  • 250 gram kerpudha
  • 1 qepe e vogel, e prere holle
  • Rigon
  • mente e prere holle
  • I pako fetuchine
  • Cerek gote parmixhiano i grire plus edhe ca me shume per ta sherbyer
  • 4 te kuqe veze (qe te keni parasysh, vezet e pabera nuk jane te pershtatshme per femijet, te moshuarit, grate shtatezane dhe njerezit me sistem imunitar te dobesuar….ose per njerezit qe nuk I kane qejf vezet e pa bera ne fund te fundit :P)

Pergatitja

  • Nxehni 2 luge vaj ne nje tigan te madh ne zjarr te mesem-larte. Shtoni asparagusin, marinojeni me kripe dhe piper dhe gatuajeni per 4 minuta deri sa te zbuten. Transferojini ne nje pjate.
  • Nxheni ujin e fetuchineve
  • Nxehni gjalpin dhe 1 luge vaj ne te njejtin tigan dhe shtoni kerpudhat, marinojini me kripe dhe piper dhe duket I trazuar shpesh, gatuajini deri sa te zbuten (une psh nuk u dua shume te buta).
  • Hidhni rigonin, menten dhe asparagun e gatuar.
  • Uji ne kete pike duhet te jete duke vluar, hidhni fetuchinet, marinojini me kripe, piper dhe pak vaj. Gatuajini deri sa behen aldente. Mbani nje gote nga uji I makaronave.
  • Shtoni pastat, gjysmen e ujit dhe parmixhinanon ne tigan. Gatuajeni duke shtuar pastat avash avash, dhe uje deri sa salca te mbuloje te gjithe masen – kjo do ta doje nje dy minutsh. Marinojeni me kripe dhe piper.
  • Sherbejeni menjehere, hidhini siper vezen e kuqe dhe me shume parmesan.

Disa detaje:

  • Veza e kuqe e pabere, se bashku me parmesanin dhe erezat behet fantasitke por I hidhet ne fund per arsyse qe te mos gatuhet nga nxehtesia.
  • Hajeni menjehre pasi sikur nuk shkojne te ri-ngrohen fetuchinet

E shikoni qe keto receta gatimi e bejne konceptin “si te gatuajme” aq te thjeshte.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Crème brûlée (Krem i djegur)

Është e pamundur të mos e keni hasur këtë ëmbëlsirë! Mund ta keni parë ...

Amaretat, biskotat “cute”

Për çaj, për kafe, apo thjesht për të thyer atë urinë e mesnatës, që ...

Toptha Cokollate plot energji

Kjo nuk eshte recete tamam – thjesht kombinohen ca perberes te cilet te zgjojne. ...

Lepur me mustardë dhe trumzë

Nga varietetiet e mishrave që duhet të provoni në jetën tuaj, mishi i lepurit ...

Te gatuash per veten: Seria 4 – Merr dreken me vete

Te marresh buke me vete, e thene ne shqip i jep nje konotacion aq ...

Molle me qershi dhe musli te karamelizuara

E keni parasysh qe jeni ngref per nje gje te embel? Dhe nuk dini ...