Bon-bone vegan dhe te papjekura carobi

Kjo eshte nje nder recetat me te thjeshta per te bere bon-bone me pluhur carobi (qe mund te zvendesohet me pluhur kakaoje). Nese doni te impresiononi dike, keto bon-bone jane pa shqer, vegan dhe te ngrenit 3-5 copa nuk i bejne keq askujt. Pervishni menget dhe le te filloje berja e bon-boneve!

Gjithcka ju duhet: gjysem tasi tershere, nje ananas i prere kubik, gjysem tasi kumbulla te thara, gjysem tasi rrush i thate, cerek tasi arra te shtypura, gjysem tasi pluhur carobi(ose kakao) dhe pluhur arre kokosi per te rollur

Vendosni kumbullat e thara te prera, rrushin e thate dhe tersheren ne uje te nxehte per 30 minuta deri sa zbuten. Thajini dhe lejeni ujin me njeane. Ju mund te shtoni dhe pak rum tek frutat qe ti beni akoma me te shijshme.

Ne nje tas, miksoni bashke frutat dhe arrat. Shtoni dhe pluhurin e carobit dhe miksojini bashke. Gjitahshtu shtoni edhe pak nga uji i frutave qe lame menjeane deri sa behet nje miks ngjites. Bejini ne topa te vogla, vendosini ne pluhurin e arres te kokosit, dhe ne nje pjate te madhe futini ne frigorifer per rreth nje ore.

Enjoy!

Shkruar nga #Marmaladova, specializuar ne gatimin e gjerave te emblea dhe yummy ne “Mariikite“.

Tags:

Ads

You May Also Like

Te ngrohesh pasta ne mikrovalen e zyres

E keni parasysh kur gatuani pak me shume darken para dhe detyroheni ta merrni ...

Salca tartar për fruta deti

Ndonëse mund të kemi dëgjuar për salcën tartar, nuk mund të themi që është ...

Si ti japim drejtim pertacise te mengjesit

  Kjo gje duhet bere para se te pihet kafe, keshtu qe lexues te ...

Chocolate ganache – E Embel si mamka.

Dita e 8 Marsit eshte nje dite sado e kendshme qe I blehen lule ...

Sallate japoneze me kastraveca

Perhere kam qene i fiksuar me kuzhinen japoneze. Eshte seriozisht e nje niveli tjeter ...