Dashuria e te henes – Patate te skuqura me salce pikante avocado

Oh moj e hene…

Nuk po ju merzis me receta te nderlikuara por po I bie shkurt me pislliqe per kete te hene te tmerrshme.

Thjeshtesisht:

Patate te skuqura standarte (vendosini nje kapak tigait qe I skuqni pasi behen me shpejt), hidhini pak pluhur speci te kuq te embel(paprika), rigon, kripe dhe lerini te rine ne nje leter kuzhine per te hequr vajin e tepert.

Per salcen, me nej avocado te pjekur, priteni shume holle, pastaj ne kube te vogla. Vendosini ne nje filxhan dhe me pjesen e mbrapme te pirunit shtypeni – shtojini kripe, pak rigon, pak salce siracha (ose shume – por BEWARE – djeg, po djeg mireee) dhe nje lube majonez. Miksojoni bashke deri sa te gjithe perberesit te jene asimiluar bashke.

Mund ti hani duke zhytur patatet ne salce, ose duke ja hedhur siper – ctu doje zemra.

Per nje alternative me te shendetshme – patatet mund ti piqni ne furre – pritini ne kube, marinojini dhe vendosini ne furre deri sa te zbuten – por te jemi realist, ky nuk eshte ushqim per te henen.

Kaq. Tani urte, hani qe te perballoni te henen.

.

Grumpy-Cat---Happy-Monday-----NO

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Hummusi me i mire ne bote

Shume njerez me thone qe i ka marre malli per hummus, duke qene se ...

Pankakes me kos dhe shege

Pankakes, petulla, whatever – I quajme si te doni. Te preferuarat e mija jane ...

Petulla me çokollatë, nga Gordon Ramsay

Ndër shefat më të njohur dhe më intimidues në botë, Gordon Ramsay e ka ...

Bëje vetë: Ragù bolonjeze

Nuk e di cilën markë salcash për pasta preferoni, por unë personalisht zgjedh “Barilla”-n. ...

Pufka me djathë Parmixhan

Këto pufka më kujtojnë disa “qofte” me djathë, që i marr sa herë ndaloj ...