Stina e nxehte e veres dhe mbasditet me temeperatura te tmerrshme jane fantastike per birra dhe ushqim bari. Pa dashur te flas per birra (nuk e di ne ndihet nepsi qe tani), mund te flasim per krahet e pules si dore me nje me disa snacks fiks per bar. Nuk ka rendesi si e sherben ose si e gatuan – te skuqura, te furres ose te zgares – cdo gje funksionon.

Doja tu tregoja se si mund ti bejme krahet e pules pak me te shendetshme, deri diku me interesante dhe shume me te shijshme. Rregulla e arte per mua eshte, pjekja ne furre, pak orient dhe ta-daa – te mira sa ska.

10 minuta pergatitje + 1 ore e gjysme pjekje = 1 ore e 40 minuta te gatuar

1kg krahe pule, 1 luge miell, pak sode buke, gjysem luge kripe, 2 luge salce soje, 2 limon jeshil(limes), 2 hudhra, piper i fresket, 1 spec djeges( nese keni qejf djegeset)

Duke patur parasysh qe nje furre normale ka 3 nivele – poshte, mesem dhe larte, ndizeni furren the lereni te ngrohet ne 130 grade. Kombinoni krahet e pules me kripen dhe miellin me pak sode buke ne nje pjate, qese plastike per te mos bere shume pis (ne fund te dites duhet pastruar). Rradhitini ne tave dhe vendosini ne nicelin e poshtem te furres per 30 minuta.
Me pas levizni taven ne pozicionin e siperm, rrisni temperaturen ne 220 grade dhe lereni te piqen per 40 deri ne 50 minuta – krahet e pules duhet te jeten krokante ne ate pike. Miksoni bashke, salcen e sojes, lengun e limonit jeshil, hudhren e prere holl, sheqerin dhe piperin e zi. pasi ta perzieni mire salcen, ne nje tas te madh e  hidhni bashke me krahet e pules dhe i miksoni mire, qe te lokalizojme dhe rremujen.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Strudel me mollë (si tek “Inglorious Basterds”)

E keni parë filmin “Inglorious Basterds”? Është e paharrueshme fraza “Banzhorno” (Buongiorno) e Brad Pitt ...

Si te gatuajme per Darken e Krishtlindjes.

Darka e Krishtlindjeve eshte zakonisht burim stresi per cdo njeri qe mendon ta bej ...

Toasted lunch getaway – Beef, veggies and provolone sandwich

Lets say that you are working on Saturday and need something easy and as ...

Biskota me mjedër, për çajin e mbasdites

Kemi postuar ditet e fundit mjaft receta embelsirash me cokollate, sepse te jemi te ...

Çyreku i Pashkëve

Vite më parë, për njëfarë kohe, mamaja e kishte zakon të na blinte çyrek ...

Diell, Det & Lefkada | Parajsa ngjitur me Jugun tone

Si jeni? Une jam pas pushimesh dhe e shfrytezova kete pjesen e Gushtit per ...