Stina e nxehte e veres dhe mbasditet me temeperatura te tmerrshme jane fantastike per birra dhe ushqim bari. Pa dashur te flas per birra (nuk e di ne ndihet nepsi qe tani), mund te flasim per krahet e pules si dore me nje me disa snacks fiks per bar. Nuk ka rendesi si e sherben ose si e gatuan – te skuqura, te furres ose te zgares – cdo gje funksionon.

Doja tu tregoja se si mund ti bejme krahet e pules pak me te shendetshme, deri diku me interesante dhe shume me te shijshme. Rregulla e arte per mua eshte, pjekja ne furre, pak orient dhe ta-daa – te mira sa ska.

10 minuta pergatitje + 1 ore e gjysme pjekje = 1 ore e 40 minuta te gatuar

1kg krahe pule, 1 luge miell, pak sode buke, gjysem luge kripe, 2 luge salce soje, 2 limon jeshil(limes), 2 hudhra, piper i fresket, 1 spec djeges( nese keni qejf djegeset)

Duke patur parasysh qe nje furre normale ka 3 nivele – poshte, mesem dhe larte, ndizeni furren the lereni te ngrohet ne 130 grade. Kombinoni krahet e pules me kripen dhe miellin me pak sode buke ne nje pjate, qese plastike per te mos bere shume pis (ne fund te dites duhet pastruar). Rradhitini ne tave dhe vendosini ne nicelin e poshtem te furres per 30 minuta.
Me pas levizni taven ne pozicionin e siperm, rrisni temperaturen ne 220 grade dhe lereni te piqen per 40 deri ne 50 minuta – krahet e pules duhet te jeten krokante ne ate pike. Miksoni bashke, salcen e sojes, lengun e limonit jeshil, hudhren e prere holl, sheqerin dhe piperin e zi. pasi ta perzieni mire salcen, ne nje tas te madh e  hidhni bashke me krahet e pules dhe i miksoni mire, qe te lokalizojme dhe rremujen.

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Patate e mbushur me proshutë

Patatja e mbushur është një pjatë tejet e preferuar e imja, të cilën e ...

Tapas: Gambas Al Ajillo | Karkaleca me Hudhra super te thjeshta

Post fundjaves te tejmbushur me mish te pafundem (eshte nje definçence e jona – ...

Biskota me mente & çokollatë (inspiruar nga “After Eight”)

Çokollatë dhe mente? S’duken si dy përbërës që shkojnë bashkë, apo jo? Megjithatë, nëse ...

Toptha Cokollate plot energji

Kjo nuk eshte recete tamam – thjesht kombinohen ca perberes te cilet te zgjojne. ...

Si te gatuajme Strudel me molle

Tashi qe po na afrohen dhe festat te gjithe duan ate gjene e embel ...

A proper lunch that is ready within one episode of FRIENDS

I would say that the dirty mean reason of this recipe is that noone ...