Spaghetti cacio e pepe

Këto pastat të marrin në qafë. Kaq di të them. Për të mos thënë që janë ca receta aq të thjeshta sa të çudisin. Cacio e pepe pershembull është një recetë romane ku kombinimi i djadhit, ujit të makaronave dhe piperit arrijnë një shije jashtë kësaj bote.

Për këtë recetë ju duhen

  • Spaghetti
  • Piper i freskët
  • Djath i grirë (idealisht Pecorino romano ose parmigiano)
  • Vaj ulliri
  • Kripe

Përgaitja

  1. Zjeni makaronat 2 minuta më pak se sesa çfarë rekomandohet në paketim.
  2. Në një tigan të madh, hidhni vaj ulliri, piperin e sapo grirë edhe sapo të jenë makaronat gati, shtojeni edhe ato. Hidhni nje gjyem gote ujë nga ato të makaronave dhe lereni të gatuhet për rreth 2 minuta duke e trazuar herë pas here.
  3. Uleni nxehtësine, hidhni djathin e grirë edhe trazojeni.

Shërbejeni menjëherë. Kjo recetë këshillohet të shoqërohet me një Coca-Cola të ftohtë.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Lepur me mustardë dhe trumzë

Nga varietetiet e mishrave që duhet të provoni në jetën tuaj, mishi i lepurit ...

Llokume turke

Duhet ta pranojmë që nga Turqia, gjatë gjithë atyre viteve pushtim, kemi marrë edhe ...

Petulla me çokollatë, nga Gordon Ramsay

Ndër shefat më të njohur dhe më intimidues në botë, Gordon Ramsay e ka ...

Biskota me mjedër, për çajin e mbasdites

Kemi postuar ditet e fundit mjaft receta embelsirash me cokollate, sepse te jemi te ...