Spaghetti cacio e pepe

Këto pastat të marrin në qafë. Kaq di të them. Për të mos thënë që janë ca receta aq të thjeshta sa të çudisin. Cacio e pepe pershembull është një recetë romane ku kombinimi i djadhit, ujit të makaronave dhe piperit arrijnë një shije jashtë kësaj bote.

Për këtë recetë ju duhen

  • Spaghetti
  • Piper i freskët
  • Djath i grirë (idealisht Pecorino romano ose parmigiano)
  • Vaj ulliri
  • Kripe

Përgaitja

  1. Zjeni makaronat 2 minuta më pak se sesa çfarë rekomandohet në paketim.
  2. Në një tigan të madh, hidhni vaj ulliri, piperin e sapo grirë edhe sapo të jenë makaronat gati, shtojeni edhe ato. Hidhni nje gjyem gote ujë nga ato të makaronave dhe lereni të gatuhet për rreth 2 minuta duke e trazuar herë pas here.
  3. Uleni nxehtësine, hidhni djathin e grirë edhe trazojeni.

Shërbejeni menjëherë. Kjo recetë këshillohet të shoqërohet me një Coca-Cola të ftohtë.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Souffle me djathë

Prezantimi i parë që kam pasur me souffle-në e famshme franceze s’ka qenë tamam ...

Receta bazike: Pulë e pjekur sexy

Si e premte që është, duhet një recetë fantastike për të festuar mbylljen e ...

Karkaleca pikantë me arrë kokosi

Duket se shqiptarët e kanë zakon t’i ruajnë gatimet e detit për në fundjavë, ...

Byreku më i thjeshtë në botë

Unë jam rritur me konceptin që të djelave shkohet nga prindërit, edhe mami bën ...

Kalcone (Pica e palosur)

Vështirë të mos e njohim krejt si popull këtë gatim. Gjendet në çdo piceri, ...

Oriz i embel me mango dhe arre kokosi

Elementet aziatike ne kuzhinen shqiptare jane teper minimale keshtu qe nje nder gjerat kryesore qe duhet ...