Spaghetti cacio e pepe

Këto pastat të marrin në qafë. Kaq di të them. Për të mos thënë që janë ca receta aq të thjeshta sa të çudisin. Cacio e pepe pershembull është një recetë romane ku kombinimi i djadhit, ujit të makaronave dhe piperit arrijnë një shije jashtë kësaj bote.

Për këtë recetë ju duhen

  • Spaghetti
  • Piper i freskët
  • Djath i grirë (idealisht Pecorino romano ose parmigiano)
  • Vaj ulliri
  • Kripe

Përgaitja

  1. Zjeni makaronat 2 minuta më pak se sesa çfarë rekomandohet në paketim.
  2. Në një tigan të madh, hidhni vaj ulliri, piperin e sapo grirë edhe sapo të jenë makaronat gati, shtojeni edhe ato. Hidhni nje gjyem gote ujë nga ato të makaronave dhe lereni të gatuhet për rreth 2 minuta duke e trazuar herë pas here.
  3. Uleni nxehtësine, hidhni djathin e grirë edhe trazojeni.

Shërbejeni menjëherë. Kjo recetë këshillohet të shoqërohet me një Coca-Cola të ftohtë.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Qofte shtëpie të mira sa më ska

Qoftet janë një gatim tepër domethënës për rajonin tonë, nga Ballkani deri më Azinë ...

Speciale: Cheesecake Edicioni 1 – Versioni Klasik

Embelsirat jane NONA!  Cheesecake eshte fenomenal. Si fillim do ta nisim me nje recete ...

Oriz I verdhe Domenikane per te lepire gjishtat

Kur them Domenikane, mendoj per Punta Cana, plazhet fantastike, te mbushur me amerikanet e ...

Kek “Bjondinat”

Më ra në sy kjo ëmbëlsirë ndërsa kisha humbur në Youtube, në labirintin e ...

Tortë fshati me mollë

Versunkener Apfelkuche – apo tortë me mollë të zhytur është një kek tradicional gjerman, ...