Si te bejme krepa: Krep me Nutella dhe Banane

I keni parasysh ato krepat e petroninit? Doni te dini si behen?

Do ju duhet nje tigan I madh qe nuk ngjit dhe: Miell, sheqer, pak kripe, qumesht, veze dhe pak gjalp me temperature ambienti.

  1. Futini ne nje blender dhe miksojini deri sa te behen nje trup I vetem.
    • Mund te me beni pyejtjen e thjeshte – po cfare masash te perdorim? Asnjehere nuk e di, por duhet te jete jo shume e trashe ne fund (jo si pancakes dhe as si omlete). Kripa eshte e nevojshme vetem nje maje luge – 1 veze per dy luge te medha miell dhe 2-3 luge qumesht.
  2. Nxehni tiganin e madh, dhe me spray lyjeni me vaj. Hidhni substance deri sa te mbulohet I gjithe tigani port e mos fromohet nje shtrese e trashe.
  3. Lereni te behet – kontrollojeni here pas here me nje spatul. Kur ndryshon ngjyre, levizeni pak me spatula dhe ktheheni me nje levizje.
  4. Shtoni 3 luge Nutella ne njeren gjysme te krepit, disa rrathe banane ne cerek te rethit dhe sapo te jete gati, paloseni ne dysh, dhe pastaj ne katersh
  5. Hajeni te ngrohte

Tags:

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Souffle me limon

Mund të jetë thjesht shija ime, por ëmbëlsirat tejet të sheqerosura më kanë tërhequr ...

Receta nga Izraeli: Shakshuka – Vezet si nga Tel Aviv

Shakshuka eshte nje gatim nga tunizia por qe eshte ekxtremalisht e perhapur ne Egjipt, ...

Ëmbëlsirë me mjedër & çokollatë

Nuk mund të thuhet se mjedrat janë gjerësisht të përdorura nga shqiptarët. Edhe unë ...

Strudel me mollë (si tek “Inglorious Basterds”)

E keni parë filmin “Inglorious Basterds”? Është e paharrueshme fraza “Banzhorno” (Buongiorno) e Brad Pitt ...